Tiden går fort

Torsdag 28 December

Denna vecka har vi landat efter julhelgen.

Träningen går vidare med serpentiner med viktens/kroppens hjälp och böjning i sidan utan att nosen ska gå utanför bogen. Galopp och trav arbeten samt mycket dressyr och lydnad. Ska bli så skönt när Helena kommer och klipper Docka för hon svettas mycket och jag är orolig för att hon ska få utslag. Hon vill gärna bli kliad med hårda borsten mellan benen och halsen.

Idag torsdag åkte pälsen av till viss del. Docka stod verkligen och njöt medan klippmaskinen gjorde ett fint jobb. När vi var klara låg det en liten minihäst på golvet.

Sadlade på efter att jag borstat bort allt löst hår och skrittade ut. Blev lite galopp och trav men mest njöt vi att att komma ut.

Resten av veckan har vi kört lite intervaller, dressyr, sidvärtes och jag har fortsatt träna på min sits och att hitta känslan i olika övningar.

Så tacksam för att jag får den hjälp och att jag hittat min egen känsla för att se olika nyanser i vår utveckling.

Den "byggnaden jag bygger upp är stabil och nu kommer finliret" {#smileys123.tonqueout}

Söndag 24 December

                                God Jul

                                  önskar

                               Jag Er Alla!

             Var rädda om Er, ta det lugnt och koppla av.

Det blir jul oavsett hur mycket ni stressar och glömt göra Hjärta

                           

v 50

Vi har fortsatt träningen med att göra serpentiner och böja i sidan, snäva till dem och öka dem utan att förställa och enbart använda sitsen och blicken. Vi har gjort fram och bakdelsvändningar i 360 grader åt båda håll, halter där hon ska stå korrekt uppställd med alla benen under sig.

Ryggningar, sidvärtes och framförallt har jag tränat på att hitta min bubbla och glömma bort Docka. Hur lätt är det att glömma 500kg häst mellan benen? När det väl händer stämmer precis allt. GalenLer stort

 

V51

Adrian sade att det inte skulle bli någon snö men gissa vad Cool Det har verkligen kommit mycket snö. Hittade en sida där de gjort snösulor av plast och klippt rill efter hoven och skurit ut vid strålen. Hittade ett gammalt tuppervare lock och fick till 4 sulor som jag passade in. Polarpads fram och dessa bak... Guess what? Funkade finfint i både klampsnö och i skogen Galen

Så nu har vi snöpilsat i stora volter, 8:or och jobbat med serpentiner. klockrent. Dock ville Docka gärna springa fort på fältena men samlade sig och gjorde bara ett ordentligt hopp över ett träd som låg vid kanten. I hennes värld låg den rakt över vägen men hon bibehöll takten före och efter i traven

Adrian har varit och skott med snösulor och nya fräscha brodd. Nu har vi laddat.

Har även hittat mig i min ridning och det gick så bra lätt enkelt smidigt och samstämt, härlig känsla att höra hästen frusta belåtet i varje steg och ny övning.

 

V 49

Docka är bättre i sitt bakben efter sparken, hon kan stödja på benet och vi har promenerat lite. Ömmar inget och visar att hon verkligen vill i gång igen.

Blev lite orolig ett tag att tåsenan gått för då hade det inte blivit jättebra.

Fredag 1 December

Sitter hemma och tittar tillbaka på månaderna.

Så nöjd med hur långt vi kommit och hur väl träningen fungerar och att vi kan hitta en sådan balans i träningen som bibehåller glädjen i det vi gör.

Både jag och Docka har utvecklats enormt mycket och hittat många varierande former och jag känner att samspelet har gett ett team som ger och tar, ställer ökade krav och det ger sådan tillfredsställelse, lycka och harmoni.

Hästen jag har idag är samma som förut men ändå helt annorlunda. Hon känns stor, elastisk, mjuk, energisk, lätt, smidig stark, positiv och gladare

Så himla roligt!