En brunstig märr...

9 Maj-07, Så var det dags, inkörningsstart. Selen åkte på och justerades, Docka leddes ut till en tom hage med Tindra i släptåg. Allt lugnt och fint. W fattade tag i tömmarna sen började det. Jag stod bredvid och bara gapade, detta kan inte vara min häst. Det gick bakåt, framåt, i sidled, skänkelvikning, taktades hela tiden och skulle absolut inte göra som vi ville. Piaff kunde hon med höga benlyft. Min kompis som filmade, glömde trycka på rec knappen i ren häpnad. Ett par som gick förbi undrade om vi körde in en unghingst. Efter ett tag gick det bättre, Docka var svett och löddrig, vi ville ha kaffe och jag var genomsvett. Vi satte fast Tindra bredvid Docka på väg in och det gick kalasers. Puh!

Efter fikat körde vi igen och precis likadant...
10 min senare provade jag och det gick skapligt,  tur att man är envis och bestämd. Tindra gick bredvid mamma ut denna gång med. Min kompis filmade detta, vilket vi ska försöka lägga in här. W trodde som vi, att brunsten påverkade henne negativt nu. Nu satsar vi på nästa gång. Jag halmade av henne och så fick hon en liter morötter, fjäsk!!!

Nästa fredag 23/5-08 är det dags igen. Även detta ska filmas. Återkommer om mer detaljer. Tack för hjälpen!!!!

Inkörnings gång 2 16 maj-2008.
W, jag Anna och Johanna samt Mirelle som filmade

Draglinor

Så var det dags igen. Vi gjorde en repetition av förra gången, förrutom att Docka inte brunstade. Vilken skillnad. Min forna häst var tillbaka. Lilla Tindra fick gå bredvid och det funkade kalas.

Efter att mat-o-sovklockan ring (samt kaffe för oss) satte W fast draglinorna i selen. Skönt, inga problem. Efter att ha kört på spåret, åttor, volter och testat halter och ryggningar satte vi Tindra bredvid. Hon tyckte det var lite lustigt att något slog henne i rumpan men annars var det helt naturligt att knalla bredvid morsan. Även komandot "halt" hade hon förstått nu. Jag älskar mina hästar idag!!!
Nästa vecka, 29 maj, ska vi köra en repetition av detta innan vi går loss med skaklarna. Fortsättning följer...

...Dags igen, W kom 1 timme för tidigt men det var bara att sela på och börja köra. Solen stod högt och det var stekhett, Docka var irriterad på alla flugor och Tindra stod i mitten och sov. Jag fick äran att köra vilket gick bra, Tindra spändes fast och även detta gick kalas. Draglinor på och Docka gick som en klocka, tick - tack...Sen ville hon inte mer. 2 varv till efter några smärre duster så tog vi fikarast. W satte på ett stångbett istället och vilken skillnad, klockan var tillbaka. Lugnt, harmoniskt och med vägvinnande steg gick vi åtta efter åtta. Nästa vecka, 6 juni,  har vi samlat ihop lite mer folk och då gäller...SKAKLARNA. Upp till bevis då, fortsättning följer...

Snart är det dags för premiering och målet är ju stamboksföring med körprov. Känns som vi är en god bit på väg.

Skaklar och kälke

Nationaldagen, 6 juni, var det dags igen. Efter en kort stund av tömkörning satte vi på skaklarna och gick runt, gjorde åttor, halter och lite snävare svängar utan problem. FIKA o VATTENÅter ut på stallbacken där W lekte häst och drog kälken efter sig så Docka och Tindra skulle vänja sig vid ljudet av stål mot asfalt, inga problem. Jisses vad det lät men hästarna gjorde inte en min - Love Them!!!

Vi spände för Docka och åkte ner på ett fält med lite ris och diverse föremål, W satte sig på och allt gick kalasers. Jag är sååå glad
.

Kälke, timmer, fokusering, kolla väg och pepping av Docka, lätt är det inte men sååå kul!

Timmerkörning

Nu har vi kommit till momentet timmerkörning. Allt funkar bra men jag hade lite problem med hinderkörningen. Det var inte som att rida och svänga, man fick tänka några meter framåt. Vi hamnade där vi skulle och det lastades på, vi vände, körde ovh lastade av och tillbaka. Docka är väldigt lyhörd och duktig, tycker det är kul att dra.  Enligt W har hon en god dragteknik och har förmågan att kunna stå och vila i halterna.

Tindra var med bredvid när vi provade på att gå i åttor och att göra halt. Allt efter vad som ska ske på premieringen.
Jag älskar mina Hästar, denna vecka också

Idag 1/7 har vi kört ett pass igen. Allt gick precis lika bra som förrut. Johanna och jag pratade ihop oss om anspänning, hur vi skulle göra och så. Allt gick bra, Docka och Tindra skötte sig exemplariskt, likaså mina underbara medarbetare: Johanna o Mirelle. Mats var med och kollade, han var lite imponerad över vårat samarbete och engagemang i allt runt om. Toppteam, sa han.

Nu ska selen korrigeras, vilket Mats åtog sig, skaklar ska göras till sulkyn, även där gör Mats en insats, samspelet ska bättras på mellan mig och Johanna sedan är det bara att träna, träna, ha roligt ihop, kunna skratta åt med-och-motgångar och LE.

Nu kommer nästa moment snart: Körning med flakvagn.

Körde själv...

Idag, torsdag den 31/7, åkte Johanna och jag ut tidigt på morgonen, fixade iordning kälken och plockade in pållarna. Gjorde iordning dem, selade på och spände för. Docka vekade lite fundersam, Tindra spändes fast sedan körde vi...allt gick så bra. Vi vände och körde tillbaka, spände ifrån. Docka tyckte det var alldeles för lite och ville jobba mera. Love them!!!

Rockarden...

...har vi kört en hel del nu. Allt flyter på och Docka verkar tycka det är kul.
Även vi.
Vilken känsla att kunna variera arbetet så pass, se hur alla muskler arbetar och på olika sätt i de olika arbetsmomenten.
Det är LYCKA!!!