Blandat som vanligt

Torsdag 31 Augusti

Idag måste han däruppe vara riktigt ledsen. För fy vad det regnade. Jag vägrade lägga på sadeln så det blev barbacka och ute ritt 2 timmar. Skritt, trav och galopp, sidvärtes, halt, ryggning och fram. Klockren.

När jag  kom tillbaka blev det hink och borst. Fanns inte i historien att ta av sig regnbrallorna så de fick följa med hem. Blöt inpå bara mässingen

Nöjd häst, nöjd matte och nöjd tränare!

Tisdag 29 Augusti

Red mot jordgubbsplocken men de skördar där så vi kom inte runt. De skulle om vädret höll i sig vara klara i v.

Vi red då runt storskogen och tillbaka. Provade Baucher bettet.

Som allt nytt funkade det bra

540 kg

Måndag 28 Augusti

Sovmorgon.

Till stallet och red ut. Så underbart att få träffa min vän igen. Vi red från hage 2 till stallet där jag sadlade på och så red vi ut. Det blev alla gångarter och hon var så taggad. Ville vara till lags så lite symaskin blev det. Red runt storskogen och avslutade på banan. Lika mycket energi på båda ställena.

Söndag 27 Augusti

Vaknade, fick kaffe, gjorde morgontoalett i en hästbuss och så letade vi en bra plats på läktaren inför EM i Konkörning, 4-spann. Provade en del platser innan det blev bra!

Helt underbara ekipage och tyvärr fick inte svenskarna medalj men bra presterat. Hade varit intressant om England varit med och kört.

Jag köpte nog det dyraste ridspöet i min historia, ett portugiskiskt i läder med handgjord knopp. Prutade från 1050 till 700 och fick ett hoppspö på "köpet"

Nu kan jag rida och va fin Cool

Kl 16.30 var jag hemma och det var gudaskönt. Tvätt och så soffa

Har lärt mig under resans gång att man får ta vissa förluster och göra vissa uppoffringar.

Nu ligger jag och bara njuter och ser tillbaka och ser framåt. Ganska häftig känsla att kunna se vad man gått igenom under åren och vad man har att se fram emot.

Borta bra men hemma bäst!

Lördag 26 Augusti

Vi åkte vidare mot Göteborg för att kolla på EM i Maraton i Slottsskogen. Stod vid vattenhindret och kollade och därefter hittade vi en storbildsskärm som visade hela banan med olika ekipage.

Efter en lång promenad till bilen åkte vi till Heden och gick runt och strosade. Kollade uppvisningar, shoppingen var kass och så träffade jag lite bekanta som jag språkade med.

Sov i en bekants hästbuss på natten och låg och lyssnade på regnet och Anders snarkningar. Tror ärligen jag sparkade på honom några gånger Ler stort

Fredag 25 Augusti

Tidigt i morse åkte vi mot Skåne. Anders skulle hjälpa Nancy med sin häst och kolla över hovar, rörelser och annat. Kl 08.45 rullade vi in på gårdsplanen och Nancy såg skapligt förvånad ut. Fika, hämta hästar och genomgång. Därefter ut till banan där Nanacy red runt och sedan fick jag hoppa upp så NanEscania Morgans foto.cy skulle se vad Anders pratade om. Lite vingligt och ovant men det funkade bra. Därefter kaffe och så åkte vi och tittade på Morganhästar. Kan ärligen erkänna att jag blev kär i ett 3-årigt sto som hade det jag önskade och grym utrstrålning Hjärta

 
Kan varmt rekomendera Sara som har stuteriet för ett otroligt engagemang och visade sina hästar, tog till sig det man frågade och visade hästarna i paddocken. Erbjöd provridning, alla användes på olika vis och hon verkligen tog sig tid att svara på frågor, förstod vad man menade och sökte och hade vikt sin dag till att åka runt till olika ställen.
Tack Sara, Susanne och ni som inte var hemma och hade den underbart vackra Dan

V 34

Har ridit Docka. Så laddad och så mycket positiv energi men inget i handen. Hon svarade omedelbart på allt och ville så mycket utan att bli tung och jobbade väldigt bra bakifrån och fram. Sedan har jag haft lite tillsyn pga arbete men ridit och hon har varit lika positiv även på banan. Hon är mjuk och elastisk i rörelserna trots att vi är på banan och verkar fatta att det är ok med energi även där nu Cool

V 33

Idag ska vi köra galoppintervaller.

Tanken är att låta henne rulla i galopp en bit innan jobb annars blir det bara "spring" eller "symaskin". Blir kimbelwick bett på

Detta funkade bra men i början blev det "allt-i-ett" Vill så mycket och ska göra allt samtidigt Vinkar

Sedan har vi jobbat på banan, ridit ut, lösgörande mm

Nu är vi på G igen.

Mäter och pulsar som vanligt .

Söndag 13 Augusti

Hästdagen i Nykil idag. Docka skulle varit med som voltigehäst men vågar/vill inte chansa på det.

Gunnel hade ridit upp mot Kerstinebo Gård och upplevde Docka stressad genom gården. Ungefär som när jag red henne där. De hade passerat den och fortsatt på vägen innan de vände hemåt.

Lördag 12 Augusti

Skrittade jordgubbsplocken och jobbade med tempon i skritt, sidvärtes, halter och ryggning.

Inte samma intervaller, sidvärtessteg eller antalet steg i ryggningar i rad. Till slut gick öronen som propellrar och hon var oerhört fokuserad på mig. Har Docka gjort 5 sidvärtes åt v, är det 5 steg efter det oxå.

Hon försökte få till en galoppfattning vid plocken där vi brukar köra galoppintervaller men jag drev framåt och släppte fram så det förblev skritt.

När vi kom till stora vägen gäspade hon, ruskade på sig och sedan skrittade vi hem.

Mat och pyssel i stallet.

Red upp i barbacka padden och sadelväskor med träns mm i.

Imorgon har Gunnel Docka 

Torsdag 10 Augusti

Hämtade bilen!

Idag skrittade vi ner till stallet och väl där red jag igenom henne lite på banan med stora volter, sidvärtes, tempo, halter och ryggninngar.

Därefter blev det hink, borst och koll av vikt och pul 550/36

Nippertippa. Stå still? Borse som föll-hopp, papper som fladdrade till-jätteotäckt, boxdörr som knarrade-monster anfaller Hjärta

Onsdag 9 Augusti

Ännu en skrittur idag och vi körde mot Kerstinebo gård idag. Det var ensilageplast runt en tall som var otroligt läskig, en plog stod på åkern och intog anfallsläge och den köttätande 4-hjulingen, den var väldigt skrämmande och gjorde små utfall mot henne (läs Docka)

Tur jag har god disiplin på henne för det kunde gått fort. Genom gården var det trippande och steppande för att sedan andas ut.

Nåja vi kom tillbaka samtidigt till hagen men vi var nog lite svettiga både hon och jag

Måndagen den 1 Augusti

Idag ska Docka få gå upp till de andra i en annan hage. Så vi passade på att skritta en runda innan det och var ute 1,5 timme ca. Hon såg inte överdrivet förtjust ut över den nya hagen (inte jag heller) Det känns som vallen som ligger bredvid kommer få objudna gäster då hagen inte har så mycket att erbjuda.

 

Måndagen den 11 november

V 31 är sista v av vila då vi båda tycker det är dags att komma igång igen.

Tisdag 2 Augusti

Idag var hovslagaren i stallet och skodde om. Hovarna hade inte vuxit så mycket så nu slår vi på lite mer foder. Däremot har hon börjat fälla så nu kommer vinterpälsen igen och det innebär klippning Osäker