Blandat som vanligt

Måndag 14 Augusti

Idag ska vi köra galoppintervaller.

Tanken är att låta henne rulla i galopp en bit innan jobb annars blir det bara "spring" eller "symaskin". Blir kimbelwick bett på

Söndag 13 Augusti

Hästdagen i Nykil idag. Docka skulle varit med som voltigehäst men vågar/vill inte chansa på det.

Gunnel hade ridit upp mot Kerstinebo Gård och upplevde Docka stressad genom gården. Ungefär som när jag red henne där. De hade passerat den och fortsatt på vägen innan de vände hemåt.

Lördag 12 Augusti

Skrittade jordgubbsplocken och jobbade med tempon i skritt, sidvärtes, halter och ryggning.

Inte samma intervaller, sidvärtessteg eller antalet steg i ryggningar i rad. Till slut gick öronen som propellrar och hon var oerhört fokuserad på mig. Har Docka gjort 5 sidvärtes åt v, är det 5 steg efter det oxå.

Hon försökte få till en galoppfattning vid plocken där vi brukar köra galoppintervaller men jag drev framåt och släppte fram så det förblev skritt.

När vi kom till stora vägen gäspade hon, ruskade på sig och sedan skrittade vi hem.

Mat och pyssel i stallet.

Red upp i barbacka padden och sadelväskor med träns mm i.

Imorgon har Gunnel Docka 

Torsdag 10 Augusti

Hämtade bilen!

Idag skrittade vi ner till stallet och väl där red jag igenom henne lite på banan med stora volter, sidvärtes, tempo, halter och ryggninngar.

Därefter blev det hink, borst och koll av vikt och pul 550/36

Nippertippa. Stå still? Borse som föll-hopp, papper som fladdrade till-jätteotäckt, boxdörr som knarrade-monster anfaller Hjärta

Onsdag 9 Augusti

Ännu en skrittur idag och vi körde mot Kerstinebo gård idag. Det var ensilageplast runt en tall som var otroligt läskig, en plog stod på åkern och intog anfallsläge och den köttätande 4-hjulingen, den var väldigt skrämmande och gjorde små utfall mot henne (läs Docka)

Tur jag har god disiplin på henne för det kunde gått fort. Genom gården var det trippande och steppande för att sedan andas ut.

Nåja vi kom tillbaka samtidigt till hagen men vi var nog lite svettiga både hon och jag

Måndagen den 1 Augusti

Idag ska Docka få gå upp till de andra i en annan hage. Så vi passade på att skritta en runda innan det och var ute 1,5 timme ca. Hon såg inte överdrivet förtjust ut över den nya hagen (inte jag heller) Det känns som vallen som ligger bredvid kommer få objudna gäster då hagen inte har så mycket att erbjuda.

 

Måndagen den 11 november

V 31 är sista v av vila då vi båda tycker det är dags att komma igång igen.

Tisdag 2 Augusti

Idag var hovslagaren i stallet och skodde om. Hovarna hade inte vuxit så mycket så nu slår vi på lite mer foder. Däremot har hon börjat fälla så nu kommer vinterpälsen igen och det innebär klippning Osäker