Måndag 30 Januari

Liten sovmorgon blev det och så till stallet. Docka och jag red bort till Laggarbo och vände och så red vi över Bäck hem. Idag tränade vi sidvärtes och lite längre galoppsteg med längre stigläder och lilla hästen är kul. När jag får till det frustar hon och går som med en sytråd  och när jag spänner till det går hon emot och blir irreterad och tyngre samt slutar frusta

Fick lite fikabesök innan jobbet och så åkte jag för att jobba sista jourpasset på det gamla jobbet.

Lite konstigt känns det.

V 4

Denna v har vi ridit ute förutom igår. Jag har längt hålen på lädren och försöker få till sitsen, igen.

Hade faktiskt lite känning insida lår efter vi varit ute och ridit. Vi kör våra 2-2,5 timmes rundor och snart blir det lättare när teatern slutar.

Jag har även betalat in kursen för Marie som är i Påsk.

Tisdag 24 Januari

Tidigt ut till stallet. Tog in Docka så hon fick äta lite medan jag satte upp en 4-klöver med rel stora utrymmen på banan. Vi red i skritt med långa läder och precis som tidigare märkte jag när jag sköt upp mig i sadeln.

Körde lite mental träning och så satt jag där, direkt märkte jag på Docka att det var rätt. Öronen spretade och hon blev mjukare.

Förflyttningar i diagonalen och allt för att jag skulle hitta mjukhet och avslappning i min sits.

Det blev sidvärtes och öppna/slutna och div förflyttningar runt konerna. Vi avslutade med 1 galopp i vardera varv

Måndag 23 Januari

Hade lite att pyssla med på fm och ringa runt innan jag kunde åka ut till stallet.

Hade lovat att mocka och fixa åt Ludde idag.

Strålande sol och Docka stod vid grinden och hummade åt mig. Linda kom och skulle ut med Anja i samma veva så vi slog följe. Docka verkar inte bekymrad av att ha henne med så vi gjorde det vi skulle samt tog några korta korta fina galopper där vägarna tillät.

Blir så lycklig när det bara sitter Hjärta

Takt tempo och direkta kommandon.

Söndag 22 Januari

Idag red jag och Docka ut en sväng. Dressyr stod på programmet och vi använde vägarnas alla bredder och längder. Provade att länga stiglädren och det blev helt knasigt. Ett litet ynka hål gör stor skillnad. Kände att jag sköt upp mig ur sadeln och Docka gick emot. Hottade "bubblan" och landade i sadeln och efter mycket fokus och avslappning hittade jag tillbaka till takten igen.

Svårt detta. Docka blev en annan häst då iallafall.

Lördag 21 Januari

Gunnel hade Docka denna soliga fina dag. De red mot Asksätter och vände där.

Docka fick massage och pyssel efter det och givetvis hinken

Fredag 20 Januari

Dagen börjar med anställningsintervjuv.

Sen stallet och en ridtur i det underbara vädret

Trevlig Helg!

Torsdag 19 Januari

Idag var det strålande sol ute, Fick sällskap av Linda och Anja runt storskogen. Vi började rida mot Asksätter där de avverkar. Det ser så konstigt ut när all skog är borta. Docka verkade tycka det med. Vi skrittade i bra tempo tydligen, då Anja fick trava för att hinna ifatt. Vi provade lite trav och mellan övergången trav-skritt kändes det som Docka markerade men det lossade fort. Provade lite till men då kändes det inget.

Lämnade av Linda och red upp mot Asksätter igen och denna gång stannade inte Docka ens medan han lyfte av timmret. Vi jobbade sidvärtes öppna sluta och tempon takt. Red genom hagen och sen var vägarna bra så då travade vi och jag plockade och flyttade några steg åt sidorna. Lycklig häst. Skrittade och sedan lite trav igen. Skrittade hem och jag tror vi båda två var väldigt nöjda.

Massage och stretch innan hink och hage.

Jag åkte hem och bakade lite bullar. Rastlös

 

Mån 16-Onsd 18 Januari

Bara pyssel och massage på Docka då det verkligen är isgata runt om

Jag vill inte chansa någonstans nu men vi har kvalitetstid iallafall Hjärta

Söndag 15 Januari

Gunnel valde att bara pyssla med Docka idag då banan var isig och det är helt ok.

Lördag 14 Januari

Liten sovmorgon innan jag åkte till stallet. Idag ska vi ut och rida med Thomas och Hälge.

En liten obehagskänsla finns hos mig efter det som hände trots att jag inte var inblandad därav känns det tryggt att ha sällskap. Jag ser det som en sund känsla att kunna erkänna att man känner så Wow!

Gunnel kom ner till stallet och hon ville upp på hästryggen igen när jag var med. Även det är en sund tanke och vi prátade om att man inte ska göra saker man inte känner sig säker på.

Hon skrittade en liten sväng och Docka är lite rolig. Jag gick bredvid, stannade jag stannade hon, tog jag ett steg åt sidan gjorde hon det med.

Gunnel fick se vad hon skulle hitta på imorgon men till stallet skulle hon.

Vi bytte och jag satt upp. Då underlaget var halt och isigt blev det ingen 4 timmars utan en mer lagom anpassad tur i skritt. Nu pratar vi skritt. Docka fick lufsa på innan hon fickihop skelettet och kände sig säker med underlaget. Sedan samlade jag ihop henne och vi jobbade lite med energi, takt och tempo. Samlade ihop henne lite till och det blev lite överilad skritt men hamnade snabbt i rätt takt. Plockade och pillade böjde ställde flyttade och använde vägens alla utrymmen. När vi lämnat av Thomas och Hälge skrittade vi på hemåt. När vi kom ner till hundarna kände jag hur hon började ladda och då direkt sa jag NEJ och hon blev så paff att hon gick ner i rätt takt och form igen. Kände mig mycket nöjd med denna direkta korrigering som kom precis i rätt läge.

Väl i stallet blev det stretch och lite massage, hink och jag plockade in sakerna innan det blev kaffe och citronkaka.

Väldigt nöjd med turen och jag kände mig alldeles avslappnad (utom när vi kom väldigt nära ett dike så då blev det en knack med skänkeln per automatik som Docka reagerade mycket på. Hon ryckte upp huvudet och tittade bakåt och verkade säga "Men matte, så rider vi ju inte")

 

Fredag 13 Januari

Åkte till stallet efter jobbet och idag var det dagsljus när jag red ut.

Fixade iordning allt och tog in Docka, masserade lite och så sadlade jag på. Det blev skritt i olika tempon på vägarna med sidvärtes, öppna slutna och samlade ihop henne. Hon gick emot lite i ett visst läge men jag pillade och plockade lite så till slut lossade hon även där.

Hon var väldigt lyhörd och positiv idag och det flöt på.

Stretch massage och borst innan hon fick hinken.

Så skönt att vara på G igen.

Torsdag 12 Januari

Idag körde jag typ 40km/h på stora vägen då det var isgata och 10-15km/h på grusvägen som idag var rena blankisen. Konstaterade ganska snabbt att ingen ridning för oss idag.

Idag har resten checkats av och sadeln var det inget fel på och behövde inte justeras.

Annelie SBR, ville kolla så passformen fortfarande var bra och den ligger helt klockrent på Docka.

Så skönt. Nu kan vi ut och skritta i tempon igen för att sedan utöka.

Hela denna vecka har jag nog omvärderat allt omkring mig och uppskattar saker på ett annat sätt. Ser till och med fram mot hovslagarräkningen Hjärta

Onsdag 11 Januari

Idag var Hovslagaren ute hos oss. Hon fick nya skor och nya broddar.

Hovarna ser bra ut och nu har hon 1:or istället för 3:or.

 

Tisdag 10 Januari

Var ute tidigt i stallet och hämtade in Docka. Borst, pyssel och massage.

Skrittade mot storskogen. De har ju börjat avverka i skogen vid paddocken så dit ville jag inte idag.

Hade en mycket energisk och alert häst. Vi gjorde sidvärtes och öppna/sluta i olika skrittempon.

När vi kom upp förbi torpet var jag mycket tacksam för bettet jag valt.

Det kom ut en hare medans vi gjorde en sidvärtes till höger och vips så var vi på väg åt andra hållet, hon fortsatte i skritt och med sidvärtesmomentet Ler Ganska snart uppmärksammade jag att vi var på väg åt "fel håll" men det fixade hon genom att göra en ny piruett och bibehöll samma takt. Märklig dam. Därefter blev hon lite trippig men jag fick reda på att det håller till vildsvin precis där och det var nog det. Red upp till gården där vi vände med en framdelsvändning, skrittade några steg och gjorde en bakdelsvändning för att sedan förflytta bakdelen i en form av solfjäder i sidled.

Sedan red vi hemåt. Inser att ska jag rida långtur gör jag det inte barbacka på henne nu.

Det är väldigt häftigt att känna hela ryggmuskulaturen röra sig när hon är så samlad och energisk. Lite spänningar har hon i nacken då hon ruskade ordentligt på sig efter halva turen sedan blev det bättre.

Väldigt nöjd häst (och ryttare)

Måndagen 9 Januari

Åkte ut till stallet med en klump i magen.

Vad skulle möta mig i hagen?

Hur stel är hon?

Är hon skadad?

Näe då. Hon stod med öronen spetsade och hummade åt mig. Tog in henne och klämde och kände igenom henne ordentligt. Lite svullen v insida ljumske och lite stel vid skuldran höger sida.

Ännu en sten föll bort när Gunnel kom ner och hon hade ont men gick på smärtstillande.

Vi tog en liten promenad med Docka och hon klev energiskt på och gick och nosade på oss båda.

Skönt, då skrittar vi imorgon.

Fick besked att Annelie kommer ut och checkar sadeln på torsdag, så innan dess skall sadeln inte användas. Så nu kör vi barbacka {#smileys123.tonqueout}

Söndag 8 Januari

Jag har sovmorgon och Gunnel har Docka.

Fick ett ordentligt pulspåslag när Camilla ringde och berättade att Docka låg i ett dike med alla 4 i vädret. Hon hade snubblat, Gunnel hade, som tur var, ramlat av, kasat ner i diket. Hade Gunnel suttit kvar hade hon legat underst Galen Diket var ganska djupt och det var en björk i vägen så Docka kom inte upp. Gunnels bror kom och sågade bort den, hade även med linor men Docka fixade det själv. Inga synliga skador (ännu) så de gick till Visätter där Carina stod med transporten och väntade. Docka blev genomgången i stallet av Carina, jag fick rapport och sedan fick Docka sin hink, visade att hon ville gå ut i hagen och gick direkt till balen.

Gunnel var på US för koll, inget brutet, inga kotförskjutningar. Tack och lov.

Får se hur mör damen/damerna är imorgon.

Puh, det kunde gått riktigt illa. Häst och utrustning är utbytbara saker men Gunnel är det inte.

Nu har jag landat lite men jisses vad hjälplös man känner sig när man inget kan göra.

Stort TACK till ALLA som hjälpte till, Ingen nämnd ingen glömd.

Imorgon får vi se vad Dockas kropp säger.

Ska även ringa till Annelie och Tiljanders Sadelmakeri så de får kolla sadeln.

 

 

 

Lördag 7 januari

Idag var det tidig morgon då Annelie och jag har morgonen i stallet. Vi brukar ha bra väder men idag snöade det i kors så det var rena karusellen att köra till stallet.

Hästarna fick mat och täcken innan de fick gå ut, vi åt frukost och fixade. Docka stod vid huset och väntade på mig. Kollade brodden och kände igenom henne medan jag borstade henne. Hon var ivrig att få komma ut.

Red iväg och jag bara njöt. Red mot storskogen och jag kände att idag var vi på samma linje. Vi började galoppera och jag bara satt där, hade 547 kg muskler mellan benen och inget i handen . Stora språng med mycket energi bakifrån, luftigt, samlat, lätt och bekvämt. Vi rullade på i detta tempo och bara njöt. Snögalopp är underbart Cool. Vi fortsatte ner till vändplanen och sedan blev det trav med sidvärtes i sicksack för att sedan få gå fram 4 steg innan nästa sidvärtes. Jag blir så lycklig. Lät henne själv få bestämma tempot i backen men hon lade sig i denna underbara galopp igen utan att dra iväg. Skrittade genom skogen och skulle ta Bäck men när vi kom in i hagen sköt de någonstans framför oss så vi vände.

Däremot satt det jägare vid gamla sommarhagen (märkligt att de får sitta på pass mot vägen) Travade och provade sidvärtes i kort galopp. Idag har jag (som alltid) en mycket dyrbar häst och jag kände mig så glad och nöjd.

Har plockat undan denna känsla och kommer analyser hur jag red och ta fram detta när det går mindre väl.

Docka fick borst och sin hink lite morot innan hon fick gå ut i hagen.

Själv ska jag hem och sedan gå till teatern

Fredag 6 januari

Nu har det inte blivit varken ridning eller körning då jag tycker det varit för kallt. Pyssel o fix har det gjorts och jag har broddat om.

Gunnel var och tittade till henne idag och allt var frid och fröjd.

Mina remmar från baksele till skakeln är klara och på väg till mig.

Beställde dem från Helene på Roslagsläder, hon sydde ju även mitt fina körförkläde i läder.

 

 

Måndag 2 Januari

Åkte ut ganska tidigt till stallet och hämtade in Docka. Tur det då hon var obroddad bak och givetvis var det 2 stenar inkilade i broddhålen.

Nåja fixade det och så kom vi iväg. Strålande sol lite bitigt i kinderna men underbart väder. Skrittade och jag hittade takten, känslan ganska direkt. Lekte lite med steglängden och tempot.

Mötte 2 stora flisbilar och en stor lastbil som skulle hämta ensilage, på helt rätt ställe där jag kunde rida av vägen då de är väldigt stora och tar upp hela vägen. Travade och galopperade i kort tempo, gjorde sidvärtes i alla gångarter och det flöt. Lät Docka länga steget i galoppen och så lekte jag med tempona lite och försökte hitta högsta läget utan att tappa formen.

Vid Laggarbobacken lät jag henne galoppera snabbare dock tan att tappa form och takt och hon blev lite taggad av det. Sedan blev det skritt och trav i takt och lite tempolek innan vi fattade kort galopp

Det slog mig hur mycket mer samlad hon är mer elastisk och att jag måste sitta mer avslappnad än tidigar för annars är hon inte bekväm att sitta på. Skritten är inte skön att sitta i när hon går på om man är nödig Viskardå går det inte att slappna av

Nåja vi körde på och kom hem nöjda glada och lagom uppmjukade.

Så nöjd och nu kör vi på.

Har kollat ut lite olika saker kommande period och skickat lite förfrågningar och sagt att i februari kan jag börja lägga in ordentliga träningar när teatern slutar.

Nu kommer jag blanda och ge lite för att kunna komplettera det vi vill göra detta år Hjärta

Söndag 1 Januari

Gunnel invigde det nya året med en ridtur och jag tror nog de fick skymta lite sol oxå Wow!

Måndagen den 11 november