"Separationen"

4 Augusti 2008

Nu börjar "skolan" på allvar. Medan Docka står i boxen får Tindra stå i stallgången som förut MEN längre bort från mamma. Inga problem. Hon älskar att vara jordens mittpunkt.
Vi "tappar" hinkar, täcken åker ner, påsar prasslar och och folk sopar och går förbi med skottkärror. Reaktion??? Inget större, mest nyfiken.

8:e Augusti

Johanna red Docka i paddocken medans Tindra stod i boxen. Det snurrades och snackades lite tills hon hittade sin älskade Himalaya-saltsten. Då blev hon lugn, den fungerar som boll och slickepinne.

Lördagen 16 Augusti

Johanna red Docka med en om-modullerad sele, där Tindra fick gå bredvid. Funkade kalas. När vi kom tillbaka tog vi in Docka och Tindra fick gå över lite bommar, göra halt och stå still på kommando alldeles själv i paddocken. Hon var jätteduktig och gillar att jobba. Efteråt fick båda lite gott käk!.

Cavaletti

Uppställning, Halt, Stå

Fortsatt träning

Johanna har ridit Docka i paddocken medan Tindra stått i boxen igen och det går bättre och bättre. Tindra gillar att jobba och följer gladeligen ut medan mamma är inne.

Ut i skog o mark...

Idag, tors 28:augusti, tog vi en rid respektive promenad tur till skogen. Tindra tyckte grusvägen var...Pest. När vi vek av in i skogen...öronen framåt och hon ville gå sina egna vägar. Yippi. Sedan kom vi ut på vägen igen.
Båda hästarna ville fortsätta så vi vek av på en annan stig. Där fick de minsann lyfta på benen och ha koll på vart de satte dem. Det var uppför o nerför, stubbar, stenar och VATTEN till min förtvivlan. Nemas problemas!!!
Vi var ute 45 min och både Docka o Tindra såg väldigt nöjda och belåtna ut.

Annan träning

Lektionsridningen startar igen 7:e september och är var 14:e dag. Jättekul!! Fia var jätteduktig och mkt positiv över Dockas engagemang och arbetsvilja samt att Tindra stod lugnt och stilla utanför och väntade utanför.


Tömkörning igen

Torsd 4:e sept var vi ute och tömkörde. Vi började så sakteliga inne i paddocken, halter, volter, åttor och cavalettibommar. Perfecto. Sedan lade vi varannan bom på understa hållaren på hinderstödet och Docka bara går...o snavar medan Tindra elegant lyfter på hovarna i båda håll. Funkar efter 2 snubblande varv även på Docka

Sedan ut på fältet. Docka går backe upp, backe ner gör sina halter medan jag o Johanna kommer på en plan, Aha. Vi ska sätta på en lastpall på kälken så vi kan agerande levande timmer, Genialt Sickan!
Nåja, allt funkar kalasers och hästarna blir lite varma, nöjda och belåtna, så även vi

(PS: Kortet är taget sedan tidigare)

Söndagen 7 sept

Idag longerade jag Tindra för första gången medan Docka och Johanna red lektion. Det gick kalasers. Hon tänkte till lite vid kommandot halt, men till sist kom hon ihåg det. Pärla!!!

Alldeles ensam

Idag 29/9-08, har Tindra få stå ensam i boxen i flera timmar medan mamma Docka tävlade. Allt gick jättebra, hon snackade lite med de andra hästarna och folket som gick genom stallet men var alldeles lugn. Tuggade på lite hö och verkade trivas bra med tillvaron

Vi har även tagit in Tindra innan Docka ocg tvärtom och släppt ut dem ensamma.

Snart ska vi börja ha dem separerade i olika hagar kortare stunder samt stalla in Tindra under natten. Kraftfodret har minskats på Docka och Tindra har fått ätit mer blandad mat.

Ensam med flocken

Halloj!!! Morsan var ä´du??? Mamma är INTE här!!!

Nu ska vi börja på allvar att separera dem på riktigt. Docka ska få gå i en annan hage medans Tindra ska få gå med flocken, sedan ska Tindra få gå med Lita medan Docka går med flocken. Hmmm

Rent allmänt ska det funka bra, Docka producerar mindre med mjölk, låter inte Tindra snutta så länge och ofta men att separera dem över nätterna om några veckor...
Då får vi ligga i.

Tack o lov är båda två väldigt självständiga

Uppstallning nattetid

Idag, måndag 20/10, ska Tindra stå uppstallad nattetid. Höpåsar har ordnats och hinkar med mat har gjorts iordning. Hon är ju en ganska cool liten dam men det är ju ändå en skillnad att va med mamma och stå ensam hela natten i den stora boxen.

Imorgon bitti ska hon få gå ut till Docka igen. Vartefter ska hon gå med tant Lita på dagarna när det lugnat ner sig.