Lite av våra aktiviteter.

Söndag 31 Januari

Igår red Gunnel Docka då jag hade insläppet på söndagen.
Idag red jag ner till Malins ridbana och där ville Docka vara. Vi red öppna, sluta, sidförflyttningar och travvolter. Provade galoppvolt och det gick bra. Kort fin rund galopp. Provade en ny galoppvolt bytte varv saktade av till skritt och fattade vänster galopp efter det, klockrent. 
Mycket lyhörd häst idag som verkligen gick bra och inget nipprigt alls.
Skrittade av henne en runda i skogen innan hon fick gå in och äta sin hink
Så glad man kan bli 

Torsdag 28 Januari

Idag blåste det åt alla håll samtidigt och det skrotregnade.
Tog in Docka och mätte och pulsade henne, 41 i vilopuls idag 
På med regnkläder och diverse attiraljer innan det bar iväg.
Vi skrittade en bit innan vi körde tempoväxlingar i trav. Det var riktigt halt bitvis men det gick bra och jag var tacksam för brodden.
Övergick till kort galopp och vi galopperade i fin form innan vi saktade av och övergick till trav. Fortsatte i andra galoppen i samma tempo. Så himla duktig hon blivit. 
Skrittade, travade och sedan i backen fattade vi en kort vänster galopp. Hade förra gångens avbrytning noterad och när jag kände att benen blev möra bad jag henne om 4 galoppsteg till vilket hon gav mig. Utan att öka tempot. Återhämtade sig snabbt efter det och så skrittade vi 10 min. Därefter blev det trav och så galopp i kort rullande tempo innan vi skrittade hemåt.
Väl hemma stannade tiden på 2 timmar och 12 minuter inklusive en kissepaus då 
Bra jobbat.
Vi pressar oss sakta framåt och vi var båda nöjda och belåtna.
Borst, stretch av oss båda, mat till Docka och kaffe åt mig.
En helt toppendag faktiskt!
Tack till de som känner att de hjälper mig och peppar oss framåt.
Anmälan till Ånestads CR Hoppning blev bekräftad idag oxå

Måndag 25 Januari

Idag blev det att rida runt Bäck för att känna av Docka. Hon kändes fin och vi körde lite gymnastiska övningar innan vi travade lite och gjorde samma där.
Mjuk, fin och samarbetsvillig.

Idag åt hon inte upp all sin mat i hinken, dock hade hon pillat i sig alla mineralkorn. När jag gav henne resterande i handen åt hon efter lite trugande.
Tyckte även att hon gått ner lite över ryggen och lade detta på minnet.

Söndag 24 Januari

Gunnel red Docka mot Kerstinebo och hon var lite stel i början men släppte sedan. Gick i en taktfast energisk skritt och hade en bra framåtbjudning i traven 
Skönt!

Lördag 23 Januari

Annelie och jag hade morgonen i stallet och jag kollade över Docka som kändes som vanligt. Hon fick vila idag så får vi se hur hon känns imorgon.

Fredag 22 Januari

Idag skrittade jag storskogen runt tillsammans med Annica och Molina. Kul att träffa henne och vi snackade lite om ditt och datt-
Kl 12 var det dags för lektion och det var lite upptrampat på spåret. Kände i traven att Docka inte tog för sig ordentligt och hade troligen halkat lite i hagen då fröken älgko kom på besök.
Vi avbröt lektionen och jag kände över henne ordentligt men ingen svullnad, ömhet eller värme hittade jag.

Onsdag 20 Januari

Idag blev det ett uppmjukande dressyrpass på banan och för att kolla att det sitter. Det blev sidvärtes förflyttningar, öppna/slutna och annat skojsigt och det funkade bra. Dockas kändes mjuk och fin

Tisdag 19 Januari

Idag var Madde från Läderlappen ute och kontrollerade Dockas sadel, som låg jättebra på henne. Skönt!
Skickade med vår sadelgjord för lite finlagning när hon ändå var där.
Skönt att veta att sakerna passar 

Måndag 18 Januari

Idag blir det en längre runda, Laggarbo. 
-8 grader och sol som sällskap.
Det blev en skrittuppvärmning först innan vi travade på i bra arbetstrav inom ramarna med små tempoväxlingar. Galoppintervaller med inslag av skritt där emellan. Vi tänjde gränsen i backen och Docka svarade bra på det och återhämtade sig snabbt efter backen och skrittade glatt på. Fler travintervaller innan vi skrittade hem över Skeda El. Där blev det en liten paus på 5 minuter för en slurk kaffe och en liten pratstund 
Totalt blev tiden 2 timmar och 20 min med rasten

Bra jobbat 

V2

Vi har ridit både längre och kortare turer och försökt taima in vädret. Vi har fortsatt med lydnad, intervall och uppmjukande övningar.
Idag lördag, passade vi på att, efter ha fått lov av Thord, rida på hans fält för att spåra upp inför slädkörning samt rida runt hans fält. 
Blev intervallträning i galopp, skritt lite lydnad och konditionsträning.

Så skönt att veta att man har någonstans att träna och att JAG har lov till det.

V 1

Burr nu har kylan kommit -18 grader har det varit men solen skiner och myggfritt är det
Återkommer med v träning
Vi har trotsat kylan och skrittat ut, pysslat och så vila då det varit jättekallt.
Nästa vecka tar vi tag i det igen
Vill inte köra för hårt i kylan då det är lätt att förfrysa sig och att hästen får i sig för mycket kall luft i halsen. Därav har det blivit mindre träning

Måndagen den 11 november

Idag har både jag och Docka vila och gör det vi behagar.

Lördag 2 Januari

Gunnel red Docka idag med sällskap av islänningarna. Det gick bra ända tills de blev ensamma då blev Docka en nippertippa och ofokuserad igen. Hmm

Fredag 1 Januari

Årets första Dag. Ett Nytt År med Nya möjligheter.

Idag fick jag rida en riktig nippertippa som gjorde en massa bus men som trots allt fattade klockrena galopper, saxade fint i sidförflyttningar både höger och vänste.

Dock har jag nog aldrig ridit en sådan skruvad makaron som hon var idag

Nu har vi mer att jobba på ett tag framöver och det innebär att annat roligare får vänta. Gör om gör rätt och sedan när det blir helt 100 bra går vi vidare.

Stackars mina ben.