Äntligen sommar

v 26

Tidiga mornar, Tempoväxlingar, dressyrjobb som gick så bra, sidförflyttelser och samma som vanligt.

Lördag 25 Juni

Idag blev det tempoväxlingar i skritt och jag skulle fokusera på hållningen. Kanske inte låter så svårt men det var det. Har ju en ganska känslig häst så jag ser på henne om jag lutar åt vänster.

Kan säga att det var inte mycket trafik ute kl 07.00 i morse och festerna hade slutat.

Fredag 24 Juni

MIDSOMMARAFTON!

Jag var ute och fikade hos min xa morfar,

Hem och bytte om för att sedan åka till jobbet.

Efter jobbet åktejag till stallet för att rida min traditionella barbackatur och bara njuta!

Det var helt ljummet ute och det var lite mysigt att rida i skogen och höra folk ha party runt om. Vid stigen hamnade vi rakt in i ett partytält och medan jag väntade på att kunna rida igenom fick jag jordgubbstårta och kaffe :)

 

Önskar Alla Er en Trevlig Midsommar och var rädda om Er!

Torsdag 23 Juni

Idag kom Gunnels föräldrar för att åka häst och vagn. Tydligen var detta en barndomsdröm att göra gemensamt. Gunnel hade hämtat Docka och borstat henne när jag kom ut. Vagnen drogs fram och selen hämtades. Blev lite förvånad när det var jättelätt att dra bukgjorden direkt till hål 2, annars brukar det vara ett litet pyssel Ler stort

Vi körde Laggarborundan och det blev lite trav uppför backarna, Gunnel fick köra lite och så sjöng de och spelade munspel. Alla var nöjda och glada när vi kom tillbaka efter 3 timmar, Gunnel tog hand om Docka och jag om utrustningen. Fick en flaska hemgjord fläderblomssaft för hjälpen.

Vilken fantastiskt trevlig tur det blev och det är så kul att kunna göra andra människor glada!

Onsdag 22 Juni

Idag red jag lektion för Malin och vi tränade på program. Jag red fram Docka ordentligt och med Malins hjälp satt jag med ett stort leende och Docka gick så himla bra. Hon fick till några bra längningar men där måste vi hitta hennes knappar för att få det bättre. Problemet är att springa fort är hon bra på men att bibehålla tempot och länga steget är lite svårare.

Hon spårade bra och jag kände hennes action bakifrån och fram. Vi gjorde ett bra arbetspass och vi var båda  trötta  (kanske mest jag) men lika svettiga.

Så jätte jätte nöjd.

Torsdag 16 Juni

Ännu en tidig morgon. Mötte upp Annelie 07.00 och så hade vi sällskap runt storskogen.

Paus. Återkommer

Onsdag 15 Juni

Trött när klockan ringde 05.30 men kaffe livar upp

Red mot Laggarbo, krontallen, Bäck, Skeda el och genom skogen hem förbi Asksätter

Vi körde skritt i 4-taktig energiskt genomgående tempo samt frisk galopp i 10 min för att sedan skritta och så galopp 10 min igen.

Ingen paus emellan utan den tog vi när vi kom hem. Regnade när vi red ut och var skaplig varm i regnbrallor och regnjackan hade jag knutit runt midjan.

Docka var svettig, (jag med) pulsen hade gått upp från 40 till 43 vilket betyder att jag ridot mer intensivt och gränserna tänjs. Hon åt inte heller upp allt i hinken idag. Svampade av henne och så gick vi till hagen. På med korgen och så en morot.

Duch tack!!!

Tisdag 14 Juni

Docka hade fått av sig reduceraren och efter lite sökande hittade vi den, en flughuva men ingen häst.

De hade stått i en glänta som man inte ser om man inte passerar precis bredvid. Nu vet jag var den är Cool

Måndag 13 Juni

Docka agerade sällskapshäst åt Bobbo då han skulle få behandling av Jenny

Passade på att kolla av Docka när hon ändå var där.

Lite lite klunkande i nackbanden (ruska mankammen och stretcha hals), Något lite stel v lår

annars en fin vältränad häst sa Jenny

Söndag 12 Juni

Gunnel har Docka.

De red till hennes föräldrar och hälsade på. Under vägen tränade de på sidförflyttningar och tempoväxlingar samt när de kom tillbaka avslutade de på banan och övade på galoppfattningar.

Lördag 11 Juni

Idag kom Josefin till stallet och vi lastade Docka och åkte till Brunnstorp för lite bruksträning.

Vi kom snabbt av oss då vi skulle tränat på vattengraven men den fanns inte.

Pratade lite med Jessica som har Nitro och de kör ju trick

Knallade över lite cavalettibommar oxå. Sedan lastade vi och åkte hem.

Hopsläpp med Mozart, Lorden och Chippen men det blev lugnt.

Fredag 10 Juni

Idag var våra boende ute och åkte häst och vagn, fikade och grillade korv.

Docka var pigg och alert och ville trava på ordentligt.

Våra boende var nöjda och glada.

Efter att de åkt tog jag vagnen och drog en ordentlig travrunda med madame som gillade detta.

Torsdag 9 Juni

Idag ska Gunnel rida lektion för Gith.

De hade tränat på tempon och vända i boxen (WE) när Gunnel ville.

(Docka har en tendens att vilja göra själv då hon vet vad boxen innebär och har hon gjort en övning 2 ggr ska man göra den hela tiden, tycker hon.)

Gunnel var nöjd med lektionen och hon hade varit mer bestämd idag, vilket är bra för Docka.

Får se vad de hittar på nästa gång.

Onsdag 8 Juni

Klockan ringde 05.30 och det är Galoppträning på schemat. Kul tycker Docka

Red mot "jordgubbsplocken", liten baktanke där.

Efter uppvärmning och lite lösgörande arbete blev det lydnad då en flock ungdjur kom sättandes utmed staketet och Docka höll ihop. Galopparbeten där vi lekte med tempona och sedan blev det kortkort galopp för att sedan länga ut. Provade 2 kortkorta galopper till och där satt "uppskjutet"

Sedan blev det en härlig rullande galopp tills vi mötte picuper med tillbehör för jordgubbsplockning så då blev det skritt. Tog beslutet att fortsätta runt Ånväga och hem så det blev även skritt idag. Docka börjar gilla denna typ av träning i skritt då hon frustar, sörplar på bettet och hittar snabbt sin underbara långa energiska taktfasta skritt. Den blir ännu tydligare när man rider på asfalten, då slipper jag räkna lika mycket utan kan gå på djudet.

Tog vägen genom skogen hem efter en snabb galopp på grusvägen och backen. På hemvägen ville hon in på ridbanan men någon måtta får det allt vara.

Vi var svettiga, nödiga och belåtna när vi kom hem. Svampade av och borstade av Docka kollade hovar och så hinken med xa salt i. Den var tom.

Precis när jag tog in sadeln kom det en riktig åskskur så idag hade jag tur Cool

2,5 timme blev det idag. Nu dags att åka mot jobbet. Imorgon ska jag sova!

Tisdag 7 Juni

Idag har vi skritt på programmet. Kardiologvaskulär träning Cool

Skritt är en underskattad gångart som är en 4 taktig gång. Skrittar man hästen rätt stärks hjärta och lungor samt att det bränner fett. Nu pratar vi inte om att gå och lunka på vägen utan taktfast energiskt skritt med lång och låg häst som går igenom sig med hela kroppen. Det är även jobbigt för ryttaren, märkte jag.

Det blev 1 timme och 55 min. Både jag och Docka var svettiga och hon blev avsvampad och fick sin hink som var kliniskt tom

Måndag 6 Juni

Idag har Gunnel Docka och jag vet inte vad de hittade på faktiskt

Söndag 5 Juni

FNH-Kamp i Sportkörning på Ekenäs Terrängbana

Även Pay-and-Drive för övriga intresserade och det blev en del starter.

Äntligen är dagen inne. (Tyckte jag ju inte när klockan ringde 04.15)

Hämtade in Docka, borst och fick till en fin fläta (kors i taket) och dubbelkollade att allt var med. Strålande sol och ingen åska idag.

Lastade in och var på plats först, fick ju bra parkering så man slipper backa Cool. Lastade ur vagn och häst, tvättade av vagnen och så kom folket och Docka installerades i boxen, jag gick banan och så var det dags.

Funktionskontroll UA med några stjärnor för putsad häst, vagn, sele, samt likvärdigt klädda.

Dressyrkörningen, lättsvenska 1 är jag väldigt nöjd med och kommer ta till mig de svagaste bitarna och träna på

Precisionskörningen är ju grymt skoj. Första rundan gick felfritt med bra tid. Gjorde en omstart (innestående) och då lät jag Docka öka och vi samarbetade bra. Hon tog och gav och jag kände att vi samarbetade gott. En boll ner. Docka fick pusta lite och jag försökte puffa ner de små hornen lite, innan vi gjorde en ny omstart. Denna gången satsade vvi och Docka valde själv gena vägar. Efter hinder 3 skulle vi till serpentinerna, där snubblade hon till, kom ett steg förbi B konen men vi backade snabbt ett steg och snärjde oss igenom för att därefter gasa på. Det är så himla magiskt att känna kraften farten och sedan bara säga sakta, vänster/höger och Go-Go så lyssnar hon och bara gör.

Så många kvitton jag fått även idag och nu kan jag släppa på lite och veta att samarbetet funkar. Just ja sista rundan var på  2,16 min 

Vi slutade som 2a placering och jag är så jättenöjd och glad och oerhört stolt över vår prestation.

Tack Thomas för att du groomade Ler stort

Lördag 4 Juni

Annelie och jag hade morgonen i stallet. Åskan mullrade runt om oss hela fm

Därefter åkte jag och plockade lupiner och lite syrener. Thomas hade huggit björk. Fixade bågen, tog in och gjorde iordning Docka och så fikade vi. Åkte i god till och parkerade i Slattefors, gick en sväng med Docka ner till slussarna och knallade över broarna. Valde att inte köra över dem OM det skulle bli dax att slussa båtar är det lite trist att bli stående mellan två av tre broar.

Dekorerade bågen med blommor och så lite mer björk, selade på Docka, klädde om och så klingade kyrkklockorna och DÅ visste Docka vad som var på G

Jag hade missbedömt tiden att köra dit så det blev en liten väntan men en trevlig sådan då de nästa bröllopsgästerna pratade med oss och fotade.

Sedan kom då Frida och Kristoffer ut ur kyrkan, klev upp i vagnen, Birger kramade om mig och så fotades det. Vi körde i sakta mak mot Slattefors så fotografen hann med och så ner mot slussarna, backade upp på en sidoväg, fler kort innan brudparet klev av och äntligen fick Docka trava på ordentligt.

Synd att vi inte hade tiden annars hade vi kunnat bytt om och kört en runda i de fina områdena, som är lite hemma för mig Viskar

Några bilder finns i bildgalleriet högst upp, kommer fler senare.

Fredag 3 Juni

Idag var det dags för nästa sele att bli putsad, tog även en dust med tömkörningsgjorden.

Förberedde lite småfix inför morgondagen.

Tog in Docka och flätade hennes man då det blir tömkörning i em. Malin ska jobba igenom henne. Docka jobbade på bra i värmen och alltid lika positiv att arbeta med. Det var roligt att se henne jobba och se actionen i bakpartiet gå fram till hela kroppen.

Malin vill ha henne jobba bakifrån och fram, lätta upp framdelen då hon inte ska gå på bogarna.

Det blev bra och det var skillnad före och efter i rörelsemönstret och hon var lätt i handen

Efteråt blev det dusch borst, hink, rensa broddhål och dusch med flugmedel. 

Nu hem och fixa allt annat inför morgondagens bröllopskörning.

Torsdag 2 Juni

Idag blev det putsning av sele till lördag.

Det var en klibbig värme ute idag och det kändes som åska. Blev en skrittur i skogen på alla dessa fina stigar och så knöka vi oss genom snårskogen för att komma ut på annat ställe på grusvägen och det gillade Docka

Onsdag 1 Juni

Jaha, idag blev det en skogstur i skritt och så körde vi en 45 minuter på vägen, i skritt givetvis.

Idag var det bara 2 spöken vakna och vi knallade på ordentligt.

Skritt är en underskattad gångart som man har igen i allt annat arbete i övriga gångarter, när man väl får till den.