Lite av vad vi gjort...

Måndag 29 Februari

Idag red vi lektion för Malin
Det blev på lilla ridbanan då de jagade precis ovanför den stora. Vi red öppnor i alla gångarter och jobbade med lösgjordhet och snabbhet i tempon. 
Det var jobbigt men roligt. Tränade även skänkelvikning i skritt och trav samt galoppvolter.
Måste säga att det kändes j...t bra och kul. Docka gick som en klocka  

Söndag 28 Februari

Idag blev det Laggarbo.
Hade en positiv häst i början men vid avtagsvägen till Bäck ville hon inte fortsätta. Mild övertalning (ganska stor) och så fortsatte vi. Vi jobbade lydnad och galopperade. Min dam hade nog lackat ur för galoppen var lång låg flack och tung.
Idag kunde hon inte höger galopp så varje gång fick hon sakta av och byta till rätt. 
Nåja, det gick det med men vilken skillnad det kan bli.
Vi red på 1 timme och 50 min totalen och vi var nog båda lika svettiga.
Blev avsvampning och borst samt en filt över sig och så givetvis hinken.
Ska bli spännande att se hur hon är i morgon

Övrigt V 8

Kan ju nämna att i veckan har vi ridit tempon på fälten 
övat lydnad och mjukhet
Intervallträning
samt kört igenom muskelgrupperna på banan
Så ni inte tror vi slappar 

Måndag 22 Februari

V 8, Sportlov.

Josefin kom på besök och givetvis blev det körning.

Rockarden fick ut och lufta sig idag då maratonvagnen är på manikyr.

Det blev mycket fluffande och gos idag och så åkte broddarna i samt bootsen.

Vi spände för och jag märkte direkt att idag fick matte vara på alerten. Mini vinkeln på huvudet, leta otäcka saker, småöka och när vi pratade och skrattade hitta småsmå egna saker att fokusera på vilket hon inte fick. Vi travade lite och det var en fin mjuk trav med bra hållning och aktivitet. Skrittade förbi Carina och Robban, kollade in Thomas skogsbana innan vi skrittade på. Fortsatte i trav och så "busade vi lite" MEN det var tjäle i backen och då fick vi lite ökat tempo.

3 nöjda tjejer återvände till stallet.

Fixade iordning allt, Docka fick mat och vi fikade innan vi åkte hemåt.

Så nöjd och tacksam för det jag har och har åstadkommit!Söndag 21 Februari

Gunnel red Docka dryga 1,5 timme idag och hon kände inte av någon lårkaka. Lite seg ibörjan men piggnade till sen.


Torsdag 18 Februari

Idag kom Lotta och masserade Docka.

Hon hade en liten minimal spänning i länden v sida

Insida h lår en spänning (som en lårkaka men inte stor), massera röra på sig

Liten spänning h sida skulderblad

Lite stel v sida nacke

Docka fick en grundlig massage och akupunktur som verkade göra susen.


Efter massagen fick Docka gå ut i hagen och jag åkte hem och sov. Influensan har kommit på oväntat besök

Tisdag 16 Februari

Klockan ringde 06.15 och det var bara att kravla sig upp, fixa kaffe och klä på sig. Var i stallet vid 7-tiden och hämtade in en nöjd häst. Broddade och fixade iordning henne och även idag blev det en barbackatur ( vilket jag ångrade efter ett tag )

Docka var piggelin idag och vi skrittade till storskogen, hälsade på Thomas och Lowe för att sedan, efter att ha pratat med bonden, galoppera på fältet. Tanken var en lugn fin galopp och därefter öka tempot men se det hade inte Docka. Jisses vad hon galopperade med fina lyft. Bonden frågade om detta inte var en arbetshäst som skulle gå sakta... Hmmm, jodå, i vissa lägen fick han till svar. Vi fick prova rida på stora fältet och även där blev det tempo. Denna gång enades vi om ett. På vägen mot utgången ändrades det och jag tänjde gränsen lite.

Mycket nöjd, frustande häst skrittade sedan hemåt med en mycket mör matte på ryggen. Jag fick lov att rida tidiga mornar på fältet innan solen hade gjort marken mjuk. Då kommer jag ha sadel och kimbelwickbettet

Docka fick hinken och sedan ställde hon sig i solen och sov.

Duktig tjej

Måndag 15 Februari

Idag kom jag ut till ett kylslaget stall. Kallt och en liten blåst som inte gjorde det varmare.

Broddade på och valde att rida barbacka idag. Under tiden hade solen kommit fram och det uppskattade vi. Skrittade iväg och Docka svarade bra på alla hjälper, fixade sidvärtes förflyttningar och backade klockrent ett steg i taget. Vi tog galoppövningar och det gick också bra. Lite friskare tempo blev det i backen och därefter höll vi det. Vi rullade på i ett fint jämnt temp och det kändes bra.

Duktiga lilla fina hästen.

Söndag 14 Februari

Idag ska vi till Ånestad på CR Hoppning

Vi åkte ut till stallet vid 7.15 och tack och lov var det minus grader ute så Docka var ren. Valde att sätta i 2 korta brodd runt om. Lastade in och for iväg. Gick banan på 10 hinder med kombinationer (en togs bort till vår klass)

Framridningen gick bra och vi fick in ett galoppombyte mellan hindren. Thomas och Hälge minimerade hinderparken med en bom

På banan gick det bra tills vi kom till oxern där Docka fick med ena bommen med båda bakbenen, därefter blev hon skitsur och seg. Bad om skärpning och hoppade de 2 sista hindren på ett snyggt sätt.

Inte vår bästa ritt men kul hade vi.

Pratade med vd-n för ridskolan som berömde ekipaget och tyckte det kunde vara kul om vi kunde komma och köra på invigningen i augusti (?)


Åkte hem och fixade iordning Docka och kände igenom henne innan jag släppte ut henne i hagen.

Stackars Gunnel hämtade in en motvillig och grinig häst och fick henne att motvilligt gå upp mot Asksätter. De orkade med varandra (Läs Gunnel orkade med Docka) ca 45 minuter innan Gunnel valde att vända och rida hem.

Gunnel var en ängel och tog mitt kvällspass i stallet då jag firade sonen hemma med släkten  Tack Snälla!


Tisdag 9 Februari

Idag kom jag ut till ett regnigt stall och en lerig häst.
Tog tränset med jaktkandaret på då Docka blivit väldigt stark.
En dust hade vi idag. Docka ville in på Malins ridbana och stannade där med nosen in mot stigen. Detta tyckte hon var dagens aktivitet. Jag lovade henne detta på fredag.

Tränade samma sak som igår med lyhördhet och gymnastik. Tränade lite galopparbete i form av galoppfattning v 4 steg skritt ett steg, ny fattning h galopp 4 steg om 7 ggr med avslutande vänster. Idag lyssnade hon bättre eller rättare sagt omedelbart. Sidledsförflyttelser satt bra, travjobb bra och öppna/slutna bra. Som belöning fick hon galoppera i backen, tog ett steg åt sidan och jag hamnade i obalans vilket ledde till ett galoppombyte till höger. Nu ska jag försöka hitta våra knappar för hur galoppombytet funkar. 
Nu har jag fokuserat mycket på min sits, kanske för mycket så jag spänner mig för den skull, måste kunna lära mig förnimma känslan av skillnaden när jag ridit på olika sätt. Idag blev det en AHA-känsla när vi red i trav och hon gick hur bra som helst. DET ska jag ta med mig.
Mycket lyhörd Docka som idag gjorde en bra backning sakta saktam svarade på mina tankar och vikten.
Så nöjd och glad, tralalalala 

Jag vill säga TACK till Anders, som kommit med bra träningstips, följt upp och pushat mig när jag behövt. gett goda råd om foder och mineraler eller bara bollat tankar och idéer. Så otroligt glad och tacksam över detta!
Tack även Thomas som har sett vad vi håller på med och gett cred för detta.

Torsdag 11 Februari

Idag fyller min älskade son 24 år. Grattis!!!
Idag ska jag ut och rida, ovanligt va?
Intensiteten ska ökas lite och det blir mer galopp, mindre trav och fortsatt gymnastikarbete.

Måndag 8 Februari

Efter mitt Tandläkarbesök åkte jag till stallet. 
Fikade och så tog jag in Docka. Lerig som 17. Broddade på bak och efter annat fix red vi ut. Idag kändes hon bättre men riktigt nipprig.
Värmde upp i skritt och lite gymnastiska övningar som vanligt. Därefter tränade vi på galoppfattningar från halt och så även sidledsförflyttelser i galopp och klarade 2 åt vänster samt 3 åt höger. Vi hade några diskussioner på vägen hem då hon ville gena in till stigen men det gick inte. Blev påbackning där och så fortsatte vi vägen fram och jisses vad motigt det var.
Galoppfattning i backen skulle vi göra men hade en steppande hoppande häst som fick en ordentlig tillsägelse och då helt plötsligt, förstod hon vad jag ville Saktade av i backen och skrittade ett steg innan jag fattade v galopp och den satt där den skulle.
Skrittade hem, gjorde en ryggnings övning som gick i vindens hastighet, så vi gjorde om och gjorde rätt.
Vårkänslor?
Nippertippa! 
Överskottsenergi!
Nöjd matte och nöjd häst

Söndag 7 Februari

Gunnel skrittade mot Kerstinebo och det blev några korta travsträckor. Docka kändes bättre och bjöd framåt.
Själv var jag på Årsmöte i Nykils Rid-o-Körssällskap. Vann en ny mathink och en borste på lotteriet samt åt smörgåstårta 

Lördag 6 Februari

Idag blev det en koll av Docka samt en skrittur runt Bäck
Hon var lite stel men kändes bättre efter ett tag.

Fredag 5 Februari

Idag skulle jag rida lektion för Gith men Docka hade fått en lårkaka efter gårkvällens kallabalik i hagen.
Det blev en skrittur runt storskogen istället.
Docka var lite stel men skrittade på ändå,

Onsdag 3 Februari

Idag blev det en tidig tur till stallet.

Docka kändes fin och när vi fixat allt skrittade vi ut. Efter vi värmt upp blev det lite uppmjukande gymnastik innan vi körde myrkryp och lite tempoväxlingar. Idag ska vi prova lite nytt .

När vi var i samma fas och jag hade balans och samlat ihop henne gjorde vi halt. Fattade därefter galopp (vänster) och galopperade kort och fint, gjorde 3 steg sidoförflyttning i galopp innan jag saktade av och berömde. Tror hela Skeda hörde mina glada heja rop . Gjorde en ny halt och fick henne att lägga tyngden bak innan vi fattade höger galopp. Saktade av igen och fattade galopp (vänster) galopperade ett par steg och försökte mig på ett galoppombyte, tror jag var lite otydlig eller inte riktigt klar på hur jag "skulle förklara för henne vad som skulle göras. Nåja vi brydde oss inte om detta utan galopperade uppför backen där hon skulle gena in på stigen. AJABAJA, dust mellan matte/häst. Vi provade igen och denna gång tittade hon inte åt denna stig utan gick dit matte bad. Bravo.


Så himla nöjd, stolt och lite kaxig att vi fixade detta idag

Måndag 1 Februari

Tog in Docka och givetvis blåser det åt alla håll. Mätte och pulsade efter jag borstat och fixat. Pulsen 41/42 skapligt.

Red mot Laggarbo och det var friskt ute. Värmde upp i skritt innan vi började känna av statusen med lite sidvärtes, förflyttningar, tempoväxlingar och kollade fokus och lydnad.

Lydnad är bra grund märkte vi när vi kom en bit. Mitt i ingenstans stod en blå buss med massor av barn som sprang runt, packning och oranga trekanter uppsatta i träden. Orientering för skolorna. Det skulle även grillas korv och drickas choklad. Fortsatte en bit men när unge nr 2 helt plötsligt brakade ut precis framför oss, gav jag upp. Mitt fokus var borta och Dockas med

Vände hemåt och körde galoppfattning och rullade i en fin mjuk rund kort galopp ett tag innan vi fick sakta in för ett konstigt fordom.

Lite blandad träning därefter och en skön avslappnad skritt avslutade turen. En svettig häst och ryttare stannade på stallplanen, stretch, ben/hovkoll och borst, filt och hink för Docka. Kaffe och vatten för matte.

Trots allt nöjd med turen fast den inte blev som det var tänkt.