Lite smått & gott

V 17

Vi har hämtat hö så nu klarar vi oss ett tag till Cool

Docka lekte prima ballerina, vilket inte var så bra så hön föll i hagen och landade på sidan. Bogen tog största smällen så massage och promenader.

Hon väger 520 kg och puls 32

För övrigt har jag varit på kalas, loppis och jobbat. Förrutom att massera häst och promenerat.

V 16

Docka mätte idag 520 kg och 31 i puls.

Då vi inte har hö längre utan hösilage får jag efter råd öka på 0,5 kg då det är blötare och väger mer.

Vi har tränat det vanliga och även förvänd volt vilket kändes som lutande tornet i pisa, typ. Sedan lossade det lite efter att ha lekt med sidvörtes, lite tempon och ryggningar. Provade galoppombyte och 1/varv fick vi till och då utnyttjade jag kurvan om nu en volt har en sådan, men så gjorde jag.

Jag har varit och hämtat hö med hjälp av Thomas, städat upp lite och fyllt vatten. Skrittade ut en runda barbacka och bara njöt av värmen, solen och alla dofter.

Malin med Kaliber och jag har ridit en längre tur ner mot Tinnerö, genom en öppen grind förbi färristarna, upp på ridleden in i skogen så vi hamnade bakom lagunen, asfalt till jordgubbsplocken och hem. Ca 2 mil blev det och det var alldeles lagom varmt.

På söndag ska jag fira min "gammelgubbe" som fyller år.

V 15

Vi har fortsatt nöta öppnor och slutor, sidvärtes. Jag har ridit på banan en del och även mycket ute. Vi har plockat, lirkat lekt och kommit en bit framåt för att sedan funkar inget {#smileys123.tonqueout}

Öka minska volter funkar bra

Docka är pigg alert och har nu fällt av sig det mesta av vinter pälsen.

Malin och jag träffades och red över 34:an. Vi hittade en bra överfart och sedan stötte vi på gigantiska tjurar, lekande får och skriande liten shettis. Bitvis asfalt innan finfina grusvägar. Red under cykelbron och vidare på cykelvägen bredvid 34:an en bit innan vi red upp mot mer hemma-marker. En trevlig tur Cool

Serpentiner är jätte kul

V 14

1/4 Var ute och red ca 2,5 timme varav 1 timme i galopp ca.

Docka har fått en ny spåmbal i boxen.

Jag vägde henne med måttbandet och hon vägde 530 kg och hade en puls på 32.

Vi har varit i Smedstad och tränat på WE med Gith. Vi körde mycket 3-klöver och paralellslalom för att träna balans och böjning i sidan. Blev även lite broar och rygga i vinkel, sidled och öppna grindar. Bra till sommarens äventyr.

Vi har tränat övergångar, tempon, volter, serpentiner och galopper.

Jag har ridit på banan och fick till både blick, händer och fötter, vips hade jag en mycket stadigare häst som inte behövde balansera upp sin hängande matte. Vi körde lite volter, öka/minska och även några galoppfattningar. Smidig rörlig och positiv häst Hjärta

Lite samma fast mer precist... emellanåt.