Hipp som Happ

V 48 30/11

Var och sade Adjö till en fin bekantskap idag som på ganska kort tid gett mig mer än vad längre bekantskaper gjort. Vila i Frid Hjärta

 

Vi har tränat på skritt serpentiner  bakdelsvändningar 365 grader åt båda hållen, öppna sluta och en himla massa nya intervaller. Jag har svårt att komma ihåg alla ploka delar i dessa serier men det kommer det oxå, som allt annat gjort.

Idag, torsdag hade jag en mycket stor högrest smidig och lätt häst. Idag blev det intervaller och efter uppvärmningen körde vi intervaller

skritt / galopp 6 steg

skritt / galopp och sidvärtes när vi kom ur skritten åt båda hållen i 2 serier

Galopp 6 ste och sidvärtes x 2 åt båda hållen. Där tog Docka i för kung och fosterland och det blev en jätte sidvärtes. Hon har fortfarande inte koll på hur stark hon blivit. Detta gjorde att jag totalt glömtde bort min andra serie så det blev bara en.

Ny serie med

Galopp / Skritt

Bakdelsvändning 365 grader åt båda hållen

 

Serie 3 Skritt galopp med öppna och sluta åt båda hållen och där någonstans var min kropp slut.

Docka funkar bra i galoofattningarna i båda varven men försöker få springa fler steg så det blir aningen för många travsteg emella men till slut var vi nere på 1 taktsteg innan skritten kom. Duktig tjeja!

Vi avslutade med en galoppserie sedan lång tygel. Provade traven och att länga steget och det kändes mycket bättre idag.

När vi nästan var hemma kom det en traktor med ett kokadaver i. Docka tyckte detta var konstigt och så hängde svansen utanför skopan. När vi passerat passade hon på att steppa och sparka bakut CoolCool

Hinken var fullgod i dag så hon var mycket nöjd. Jag med och jag kommer nog tänja lite på min boll ikväll!

V 47

Det blev 2 dagar med  lite "Göra vad lusten faller på utan några måsten. En vilodag och så blev det en långtur. Då hade vi sällskap av Malin och hennes nordsvenska valack på 5 år.

Det blev mycket skritt och korta galopper samt träna på att plocka fram energi och knäppa av den. I backarna samlade jag ihp Docka så hon fick jobba på med mer energi bakifrån.

När vi kom till Laggarbo kom "gubbarna" med en älg liggandes på en släpkärra. Givetvis skulle Docka kolla vad detta var och nosade på klöven.

En trevlig runda

v 45 + v 46

Ja vi fortsätter med att träna sits tempo och takt. Vi har ridit mycket serpentiner och stora volter i skritt för att träna sid muskulatur. Tydligen inte bara Dockas utan det känns även på mig CoolNu har vi inte bara ridit på banan utan använt detta ute oxå. Det handlar om att Docka inte ska vrida/ställa nacken i volten utan böja sidan typ vid min höft/skänkel. Inte lätt och en ganska otäck känsla då det känns som hela ekipaget ska tippa. Det gäller att inte stötta upp med ytterskänkeln utan sitta rakt över hästen utan att falla inåt. Därav dessa stora rörelser i båda varven. Jag reflekterade att detta troligen gett träningsvärk då hon reagerat i de långa bukmusklerna.

Jag säger inte att det går 100% bra men 92% och det är bara att träna på Viskar

Vi har även kört galoppintervaller. Varvar trav och galopp / skritt och galopp i mellanfart och mer samlad än tidigare. Sedan har vi tränat längning i trav med fokus på sits och min balans. Hm Lätt? Inte ett j..a någe !

v 44

Mycket promenader nu för att rensa huvudet och för att få igång Docka efter hennes spark på hasen. Nu går hon som hon ska bak så nu är det bara den spända bröstmuskeln kvar att rätta till. Massage, stretch och tålamod.

Idag lördag, 4/11, hade Annelie och jag utsläpp. Allt förberett ställde klockorna 05:15, 18, 24. Vaknade till och tittade på klockan 06.16... Upp på med kaffet ringa Annelie, borsta gaddar, klä på mig packa väska och till bilen. 06.50 mötte jag upp henne Galen Rätt OK jobbat

Gick på promenad med styrig dam som hade fått massage innan och som blev helt nonchalant när vi kom ut. Glömde lyfta benen och gjorde caprioller när Annelie och Bobbo satte av i trav

Imorgon ska Gunnel ha Docka medan jag åker och skurar möbler inför kommande flytt till äldreboende och ska även agera hårfrisör.

Trevlig Helg!