Lite av avrje

Lördag 30 September

Har varit ute och tränat på takt tempo och sits under veckan. Det har varit blandat väder men nu har solen varit framme mestadels. Skönt för då kanske det torkar upp.

Var och köpte E-vitamin till Docka. Tyvärr ska vår affär lägga ner så det fanns inte i pelletsform utan fick bli pulver. Blir att köpa upp några säckar kraft framöver innan de stänger.

Nancy har skickat ett fint sadelöverfrag till mig samt varit och inhandlat en reflexjacka som hon ska skicka. Priset var väldigt bra, 299 kr.

Det blev en tidig morgon då vi ska iväg och tävla dressyr. Nykil har sitt KM idag. Min plan är att inte komma sist, vilket vi inte gjorde heller. Hade jag kommit ihåg dessa övergångar på medellinjen hade vi kommit närmare ändå Cool MEN jag kommer aldrig mer glömma dem heller.

Docka var inte riktigt på hugget men jag ska träna vidare, jag kom ihåg programmet i det hela och vi var snygga och enhetliga. Kul hade vi oxå .

Efter dressyr och prisutdelning tränade voltige gruppen lite på stora hoppbanan i strålande sol. Alltid lika kul att se dem in action och Docka gillar detta.

När vi kom hem fick Docka gå ut i hagen, gnäggandes och ivrig att komma ut till kompisarna. Nu hem och packa upp allt ich koppla av en liten stund.

V38

Bytt turer denna v så jag har kunnat rida.

Vi har tränat på att hitta sitsen o takten i trav. Traven är svår då den är två-taktig gentemot skritt och galopp. Har travat lite på asfalt för att höra att det är 2 nedslag och försökt vara mjuk och följsam och driva på rätt sätt. Ibland har det funkat bra och ibland mindre bra men det går åt rätt håll.

På söndagen åkte vi till Smedstad på Miljöträning för Britt-Marie Wiman. Hon har arbetat som ridande polis i Göteborg i drygt 20 år och tränat de unga blivande polishästarna.

Vi började med en clinic där det berättades, visades och testades en del bra övningar och tänk. Säkerheten är A o O. Blir man osäker och lite skraj, vissla eller sjung. Finns inte en möjlighet att spänna sig då. Vi fick oxå tänka på att hästens syn är helt olik vår och hur vi kan underlätta för den att se saker lättare. Även att robotgräsklippare upplevs som ett smygande rovdjur Viskar

Docka fixade allt med flaggor, paraplyer, vimplar, broar, pressenningar galant och hennes nya paradgren blev bollen. Hon är nya Zlatan och var väldigt målmedveten och passade in bollen i mål. Att den studsade tillbaka på henne gjorde inget alls Kyss Hon blev nästan lite sur när andra använde dem så då tog vi paraplyer och flaggor i stället. Vi hade lite annat att tänka på än sitsen stundom då B-M ville vi skulle se framben ex.

En mycket bra dag, trevligt folk och jag var glad att det blev 2 grupper istället för 3 för vi kom hem skapligt.

Boxen bokade jag om till nästa helg då det är nya äventyr.

 

V 37

Veckan började med att Docka fick massage, borst och stretch. Jag var så trött att jag såg U-Båtar.

Tisdag morgon var jag med Carina och tog bort hennes sagohäst GeGe Därefter red jag ut en kort runda och sedan ett jättebra pass på ridbanan. På taggad häst med bra energi, små galoppvolter och svarade korrekt. Hennse paradnummer är sidvärtes i skritt och trav över ridbanan

Nu kommer jag fokusera på min sits i traven då vi inte tränat den så mycket. Jag kände att Docka längde mer på höger steg än vänster. Detta ska jag försöka hitta lösningen på och så jobba vidare. Nu ska jag köra lite mer.

Hö för vintern är beställt och hoppas inte någon annans hästar käkar upp det. Någon/några lånar Dockas box vilket medför att nätet oftast är tomt och jag ser på kissfläckarna att någon annan varit där. Docka kissar nämligen bara på ett ställe Cool

Hovslagaren kommer i veckan

Jag är anmäld till 2 dressyrtävlingar nu framöver och den ena är KM och den andra likal ChockadViskar

Nu utmanar vi verkligheten och ser om pusslet faller på plats.

V 36

Vi har kört lösgörande, tempon, takt, sits, fokus, bubbla, och att hitta energin omedelbums.

FNH Kampen i sportkörning strök jag mig ifrån då jag inte vill riskera att Docka halkar och sträcker sig/vrickar sig. Lite surt men vi har så mycket annat att se fram emot.

Gunnel var ute och red 2 timmar på söndagen när jag fick gå in och jobba dygn.

En bra vecka med mycket regn i tid och otid men skön.

Lite mycket runt omkring men det har jag lyckats lämna kvar på jobbet {#smileys123.tonqueout}

Lördag 2 September

Idag blev det en skrittur innan jag red igenom Docka på en slabbig ridbana

Hon var lite ofokuserad i början men sedan hittade vi fokus. Nu var det nog jag som inte riktigt var tillräckligt noga för då börjar hon kolla om det verkligen stämmer det som vi gjort.

Efter genomfört arbete på nytt bett skrittade vi ut och tog en härlig galopp innan vi red hemåt.

Fredag 1 September

Idag blev det en långtur runt Laggarbo/Björnsbo på drygt 4 timmar. Vi körde skritt och galopp men mestadels skritt. Jag behövde rensa huvudet. Vilken fantastisk skritt hon fått där hon verkligen trampar under sig och arbetar med hela kroppen. Huvudet är högre upp och hon bär sig på ett annat sätt.

Vi körde lite rullande galopper med bra runda och fina galopper som gick att öka och korta men så fick hon raca uppför backen. Så mjuk och fin och givetvis hittade hon en del spöken under vägens gång Galen

När vi kom hem var hon lite svettig och pulsen låg på 36 538 kg.

Borst, stretch och hink innan hon gick ut i hagen.

Nu har de börjat avverka vid allmänningen och de ska inte vidare mot Laggarbo utan mot korset.