Lite smått & gott

V6

Mycket nöjd häst som varit ute och skrittat med matte i strålande sol och gnistrande snö i -14 grader. Lite monster i snödrivorna men helt fantastisk känsla att rida ute, massor av kläder på så man ser ut som en Michelingubbe {#smileys123.tonqueout}. Helt tyst ute och bara knarret under hovarna.

Påsar har vägts, hinkar fyllts och kannor burits.

Tack igen alla som hjälper mig och inte minst Carina, Gunnel och Binnie.

V5

En jobbig vecka. Jag är trött och hängig.

Nu har jag sagt upp lösdriften och valt att Docka ska stå på box och gå i hage dagtid.

Jag får en bättre översyn över hennes in-och-uttag då.

Hon får även komma in senare och vi försöker få ihop ett fungerande schema för detta och jämna utfodringar i hagen. Många höpåsar blir det och många vattenkannor att bära.

Vissa tjänster kan man köpa andra får man byta,

Tack Alla som hjälper Till.

Ingen nämnd, Ingen glömd

V4

Galoppintervaller och riktigt nipprig. Skrittarbete och lydnad nu.

En oplanerad resa fick vi göra a 20 mil.

Jag har lärt mig oerhört mycket och kan både beräkna, uppskatta och är glad att jag lyssnat på kunnigt folk OCH tagit det till mig. Jag vet exakt hur min häst har det ställt, med vissa små undantag.

Fick beröm att jag vet puls, temp i både vardag och i brunst GillaIntressant och lärorikt.

Mäta, Väga, Lyssna, Känna, Uppskatta, Palpera, Lukta, Titta, Färg, Substans mm

 

V3

Tisdag 16 Januari

Var ute och red en runda och sedan kom Eva och gav Djupvågsbehandling. Jag bad henne köra igenom höger bogblad lite xa då jag märkt en nyans sämre frambensaktivitet där och i bogen. Speciellt i galopparbetena. Hon kände en aning mer anspänning där men för övrigt var det inte så mycket. Bara en nöjd, belåten och väl bearbetad häst. Fick lite tips om hur jag skulle massera och stretch på bästa sätt. Nöjd Docka och nöjd matte då även min skuldra och axel fick en genomgång.

För övrigt har vi tränat lydnad, skritt och galopp arbeten

Då Docka varit lite nipprig och gärna velat bestämma arbetet har vi kört mer lydnad och skritt nu och även nästa vecka.

Lördag 13 Januari

Idag blev det ozå en tidig morgon. Lite skruvat redan från början men vi kom hem tillsammans men hade lite olika synpunkter på vad vi skulle jobba med.

Fredag 12 Januari

Idag blev det en tidig morgon i stallet. Tur det finns pannlampa.

Hämtade in Docka som stod under eken och sov men följde glatt med. Broddade på och borstade av henne. Valde en barbackatur efter gårdagens galoppövningar. Hittade ett reflex schabrak, på med benreflexer och en röd blinkande lampa i svansen samt alla mina reflexer.

Tog en runda som jag på skoj tagit tid på innan, 72 min tog den då. Red iväg och kände redan från början att jag hade en positiv häst med massor energi. Hon gick lös och ledigt genom hela kroppen och stegade verkligen ut. Huvudet gick ner mot backen och hon verkligen snorklade i varje steg, det låg lite rimfrost på vägen och hon hade koll på underlaget. Mycket observant och lyhörd på precis allt. Red genom skogen och jisses vad hon är smidig. Vi gjorde inga övningar idag utan vi bara var, sampelta och ett, i en bubbla där jag kände alla hennes muskler arbeta effektivt utan att kräva för mycket. Energisparande arbete Viskar

När vi kom hem tittade jag på klockan och idag hade rundan tagit 52 min från förra gångens 72 Galen.

Nöjda och positiva gick vi in i stallet för att brodda ur och borsta igenom samt kolla ben och senor. Damen ville inte stretcha idag. Hinken fick hon och jag plockade iordning och hängde in allt. Satte mig sedan i boxen en stund och bara njöt.

Hon är en fantastisk vän och god arbetskamrat. Som en vän brukar säga; Det får man inte gratis utan man måste förtjäna det Hjärta

Torsdag 11 Januari

Idag var det inget trams på stallgången. Jag bytte ut några brodd fram för att sedan brodda på bak. Borst och pyssel innan jag sadlade på.

Red mot Sågen, Fortsatte ner till Vändplanen där. Galopp i olika variationer. Kort, länga kortare och när vi passerat gamla sommarhagen fick hon sträcka ut och jisses vad det gick. Sedan saktade jag in henne och bröt av till skritt. Skritt förbi gården och så fattade vi en kortare galopp. Precis som hon gjort tidigare "hoppade hon över" bron men bibehöll takten. Skritt förbi det fina huset med den vackra trädgården och så trav till monstergården och så kort galopp till vändplanen.

Lite framdelsvändningar bakdelsvändningar och så skritt trav och galopp hem. Provade lite serpentiner på hemvägen och nu skulle hon inte hoppa över några diken.

Trött var jag men Docka var aningen svettig. Borst stretch och mer stretch innan hon fick sin hink.

Min fina duktiga arbetskamrat som alltid är så positiv och arbetsvillig.

Snart kommer Eva och ger ljupvågsbehandling  solbacka friskvård

Tisdag 9 Januari

En laddad häst hade jag på stallgången idag. Till slut fick jag säga till på skarpen och då stod hon väldigt still och lyfte hovarna så jag kunde brodda på.

Red runt Sked el och storskogen samt till vändplanen båda ställena. Körde serpentiner i skritt, provade dem i trav och sedan galopp. Docka laddade och hoppade över ett dike för att sedan inte kunna förstå hur hon skulle kunna ta sig över och tillbaka igen. Till slut knallade hon över och landade på knä då hon glömde lyfta på hovarna. Efter det var hon fokuserad och vi provade igen och det gick bättre. Var ute 2,5 timme.

Helgen v 1

Annelie och jag hade morgonen i stallet på lördagen sedan blev det pyssel och massage för Docka

På söndagen hade Gunnel Docka och hon hade ridit ut med 2 andra. Det hade varit bra och Docka var glad och positiv.

Fredag 5 Januari

Trettondagsafton

Idag var det so att rida i filmjölk. Red mot Storskogen och mötte Malin på sin nordsvensk Kaliber. Vi vände om och beslöt oss för att rida skeda el och det blev några korta galopper men annars njöt vi mest. Var lite otäckt att det var så dimmigt ute.

Torsdag 4 Januari

Slutade skapligt idag så jag hann med en kaffe innan ridningen.

Red runt Skeda el idag men allt kändes så lätt och harmoniskt idag så vi red in på Malins ridbana och körde ett pass där. Där fick jag en riktig AHA upplevelse.

Stora volten, minska, minska lite mer, sidvärtes ut, serpentiner, 8-volt, samma sak i andra varvet. Docka gick med bra energi bakifrån och fram gick i fin form och frustade i varje steg. Travade loss och körde volter sidvärtes och gjorde galoppfattning. Gjorde en stor 8-volt och vid A hade jag en vision om ett byte  så jag kände av takten och förberedde, lyfte v hand och satan, hon bytte till vänster. Jag satsade på att byta från höger till vänster då hon har något lättare för den galoppen. Jag saktade av och gav henne långa tyglar. Det var lite kul att Helena berömde oss för hon stod och kollade Cool Idag var vi verkligen samspelta och ett.

Tisdag 2 Januari

Idag är ordningen återställd så var i stallet tidigt. Så skönt att vara där för allt är så tyst och lugnt.

Red runt storskogen och skeda el. Värmde upp i skritt givetvis för att sedan jobba lite med sidvärtes halvhalter och öppna/sluta. Tränade galoofattningar och fick fina halvbågar med mycket energi och bra ifrånskjut bakifrån och upp. Lika jämnt både höger och vänster. Gjorde några framdelsvändninga och bakdelsvändningar, halter och ryggningar. Docka ställer upp sig med alla 4 rakt under sig men vill gärna vrida huvudet och kolla vad vi gör. Lite travarbete på vägen hem med sidvärtes och hon går och frustar i takt. Provade lite serpentiner mellan snöpinnarna och det känns lite bättre nu. Liten galopp uppför backen innan hon fick gå på lång tygel hem vilket hon uppskattade.

Brodda ur, stretcha, borsta och så en hink med mat i boxen.

Duktig häst!

Måndag 1 Januari 2018

1a dagen på nya året.

Nytt år, nya möjligheter och mer skoj att se fram emot Cool

Idag hade jag bytt pass med en kollega som skulle på party igår så jag jobbade dag.

Åkte ut till stallet och hade social tid med min underbara vän. Det blev en ordentlig ryktning och pyssel. Borstade ur karlederna och redde ut man och svans för att sedan massera hals och bogar. Lite gott i hinken blev det oxå.