Lite smått & gott

V11

Nu har det varit lite varmare vilket har gjort att underlaget på vägarna är kasst. Isgata bitvis för att sedan släppa och hovarna kanar iväg. I steg fram 2 i sidled vilket gör att Docka inte bjuder framåt så det har blivit mycket skrittjobb igen. Lite otäckt att känna sig som bambi på hal is och tanken kom en dag att vad skönt det hade varit med ett ridhus. Det tänker jag inte så ofta Cool

Jag har gjort ett fodringsschema över luncherna som jag ska sätta upp och på helgerna bestämde vi att de ska äta lunch vid 12-12.30 för att alla medryttare ska kunna planera.

V10

Docka går nu med Vilja och Jaspis, funkar bra.

Vikten ligger på 532 kg med bandet.

Vi har tränat vidare och galopperat. Har känt hur det är att sitta i en våg, i en uppförsbacke och att ha en fin samlad häst med stora steg utan att överarbeta som lyssnar och går tillbaka utan att behöva ta i henne samt som matar på framåt utan att explodera. Vi har kört små serpentiner i skritt och trav och så har vi galopperat på volter där jag tappade sitsen emellanåt. Höger varv är aningen svårare att jobba i men vi kämpar på. Ibland när jag slutar tänka och bara gör funkar allt bra mycket bättre för då sitter jag bara utan att spänna mig någonstans. Det är även enklare att sitta avspänd på raka spår än i volter och serpentiner.

Det är lite kul att se alla krumelurerna i snön och hur runda volterna har blivit.

Det har kommit mer snö och är bitande kallt men solen är framme ibland så lite glad blir jag över det.

.

Lördag 3 Mars

Idag har Annelie och jag insläpp så vi passade på att rida ut en sväng innan.

Det blev travarbete idag. Solen sken och det var fint underlag. Jag hade garderat upp mig med polarpad och sulor och längre broddar och det funkade.

Vi tränade på sits balans och så lösgörande arbete

Fredag 2 Mars

När jag kom till stallet tog jag in Docka direkt för jag ville utnyttja de ljusa timmarna. Mycket laddad dam som såg monster överallt i stallet. Hon visade att hon ville ut till sin lösdrift vilket hon absolut inte ska och det pratade vi om under tiden jag gjorde iordning henne.

Vi red iväg och jag värmde henne lite. Allt stämde från början och hon gick raskt och energiskt genom hela kroppen och svarade på minsta lilla rörelse från mig. Bra bjudning i ryggningen och inväntade kommandon.

Vi körde tempoväxlingar i trav och sidvärtes, så mjuk och fin. Vi hade en bil bakom oss som vi inte hörde förrän vi kom uppför en liten knäppa, han veveade ner rutan och sa - Oj så fint och samspelt det såg ut. Han hade själv provat att rida 2 gånger och det var jättesvårt och så kunde han inte gå ordentligt på en vecka efter ridningen Galen.

Vi släppte förbi honom innan vi travade vidare. gjorde en framdelsvändning åt båda hållen innan vi skrittade tillbaka och red genom hagen. Fortsate genom skogen och när vi kom ut på skogsvägen som var helt snötäckt travade vi. Det var kul och snön yrde om hovarna. Hon sänkte huvudet och kollade in älgspåret samt vinklade ut örat men fortsatte i sitt tempo utan att ändra takten.

En sådan där riktigt bra dag, där allt stämmer och man känner sig förundrad över hur bra allt känns. Takt, tempo, harmoni, samspelet, glädjen och balansen mellan oss som team

Världens bästa arbetskamrat!

Torsdag 1 Mars

Tidig morgon i stallet. Mockade och fixade påsar och burkar innan jag hämtade in Docka.

En taggad häst idag. Efter alla bestyr kom vi iväg. Red mot Skeda El och värmde upp innan vi började trava. Mycket lätt, smidig samarbetsvillig och nöjd häst som frustade i varje steg och öronen spikrakt spetsade. Det ska tydligen bli kalas för någon hade satt upp ett fång med ballonger vid en soptunna så där blev det ett stopp innan vi knallade förbi.

Fortsatte med travjobb och körde tempoväxlingar med hjälp av sätet och sidvärtes. Hon svarade så naturligt och lätt. Skrittade genom hagen och förbi villorna innan vi fortsatte trava och även här använde vi oss av naturen för att hitta riktmärken för vår träning.

Mycket nöjda tjejer när vi kom hem.

Lunchfodrade och kollade vatten innan jag åkte hem för ett kvällspass.