Lite smått & gott

Fredag 30 Juni

Idag öser regnet verkligen ner. Hämtade docka i hagen och tog en kaffe medan det värsta regnet var. Tog fram mina snygga regnkläder och red upp mot Asksätter.

Gith var där och höll på att plocka fram lite bommar och koner. Blev en spontan dressyr/WE lektion.

Hittade energin hos Docka idag från början så vi jobbade på stora volten

1/4 trav, 1/4 skritt och 2/4 galopp med variation sedan byta varv och köra samma.

Tempon och sidvärtes rida in , halt, rygga 1/2 bakdelsvändning sidled över bommen flytta rumpan ut på spåret i trav och rida igenom 4-Klövern, Galopp på spåret och flytta 3 steg och tillbaka.

Så himla skoj och så roligt att energin fanns och Docka gick så otroligt fint idag (med)

Torsdag 29 Juni

Idag kommer Annika som köpte Milda Makter, Dockas barnbarn.

Vi fikade och så var vi ute och körde en runda i maklig takt. De har sladdat och lagt på massa stora stenar runt storskogen. Lite trav blev det och jag körde igenom lite av Maries lärdomar och Docka svarade fint på det.

Måndagen 26 Juni

Idag blir det aktiv träning med galoppintervaller. På med sadel och så kimbelwick bettet och så drog vi iväg. Mot jordgubbsplocken.

Galoppintervaller: 6 galopp/ 5 skritt X 6 upprepningar Skritt 5 min upprepa dessa 6 gånger.

Totalt 216 galoppfattningar.

Vi skrittade fram till kröken och så tänkte jag 36 fattningar och skritt 5 min = vägen 6 ggr fram och tillbaka. Hon är så jäkla duktig lilla hästen men hon bränner lite för mycket energi på att kasta sig upp och in i galoppen men det gjorde hon bara ibörjan och så blir hon ivrig och steppar lite i sidled. Vi satte alla dessa fattningar och ärligt erkänner jag att de sista inte var så jättebra men vi gjorde det. Vet inte vem som var mest svett Docka eller jag {#smileys123.tonqueout}

Sista biten tillbaka blev det en hel galopp upp till huset för att sträcka ut. Sedan blev det skritt på lång tygel och hon ruskade på hela sig innan hon nöjt frustade och vi skrittade förbi Ånväga och hem.

Så himla stolt över oss. Stretch, avsvabbning, spola ben och borst innan hinken, Kaffe till mig.

Imorgon har Gunnel Docka och på onsdag är det vilodag för oss båda.

Lördag 24 Juni

Blev en ridtur som uppvärmning runt storskogen och sedan avslutade vi på banan.

Red igenom Docka och hon fick mig att jobba på. Hon var mjuk och smidig men energi, hallå, var får man den ifrån? Jag fick igenom det jag ville och jobbade med galopper och inridning. Till slut hände det och energin kom ihop med Thunder på Spotify Cool

Inte varje dag man rider till hårdrock.

Jag avslutade och skrittade upp mot gamla hagen och sedan tillbaka

Borst, hink stretch och mys.

Imorgon har Gunnel Docka

Fredag 23 Juni

Trevlig Midsommar på Er Alla!

Som vanligt var jag ute tidigt och idag låg Docka vid kärret och sov. Hon hade ingen jättebrådska upp och jag kliade henne lite på magen och satt och mös en stund. Hon klev upp och sträckte på hela kroppen (som man ska göra men inte alltid gör) och så gick vi mot grinden. Givetvis hittade hon bananen och mosade i sig den medan jag borstade henne och satte på tränset.

Idag ska vi ha kvalitetstid i form av hopp och lek rid som du vill och bara vara Galen

Blev en tur runt storskogen. Ingen människa ute men på hemvägen mötte vi 2 som var ute och gick. Önskade varandra en trevlig midsommar. Docka fick sin hink i stallet och jag fikade med Annelie och Binnie. Karin och barnen kom oxå ut tidigt. Sedan red jag upp Docka till hagen, gav henne en banan och en morot och stod och kelade en stund.

Plockade en fin bukett med blommor till mamma.

Nu ska jag fira midsommar.

Var rädda om er!

Torsdag 22 Maj

Docka kom i full galopp och hoppade över diket med 3 andra hästar. Skillnaden var att hon stannade hos mig men de andra fortsatte. Hon var lite stirrig och blåste mot kärret till.

Sadlade och fixade iordning henne och valde kimbelwick bettet idag. Red mor Skeda skola och vek av mot Torrberga och jordjubbsplocken. Hon var lite på tårna men höll ihop. Vi fattade galopp då det var nästan som packad mjölsand och jag kände av henne lite. Jobbade med intervaller och körde 6 galopp, 5 skritt och upprepade dessa 4 gånger sedan blev det tvärstopp, bokstavligt talat. Kohage vänster sida och en vattentank. Kom i finfin galopp när en ungtjur knallade ut på vägen. Fastgjuten häst. I hagen stod hans polare och pappa tjur och glodde på oss.

Vi fick vackert vänta 26 minuter tills hjälp anlände och fick bort eländet från vägen. Därefter kunde vi rida förbi. Fortsatte galopperna efter att ha skrittat en bit och måste säga att hennes galopper nu är gudomliga. Anders frågade om det kändes annorlunda idag och ja det gör det. Kan vara att Eva fick loss en del spänningar hos mig för det var så mjukt Cool

Red över gården och ut på asfalten och så skrittade vi och jisses vilket tempo hon har i skritten även den taktfast och mjuk. Fick stanna och höja upp bettet ett snäpp dp tungan stack ut. Den hade liksom korvat sig på höger sida sedan blev det bättre. Fortsatte genom skogen och där mötte vi Annica med Molina som var på promenad. Vi hade sällskap en bit och jag fortsatte hemåt. Joggade av Docka lite och körde lite sidvärtes öppna och sluta på vägen tillbaka innan hon fick lång tygel Min underbara duktig a finaste häst.

Onsdag 21 Maj

Lite mör i ljumsken efter djupvågsbehandlingen men kände mig annars bra. Värmde upp runt storskogen innan det blev banan.

En fladdrande sopsäck i ena hörnet och ett band i andra gav önskad energi bakifrån och fram. Vi tränade på raka inridningar, sidvärtes i skritt och trav, galoppvolt öka/minska och så med inridning / halt. Docka vill helst göra allt samtidigt så det blir lite tokigt ibland.

Serpentiner i galopp med avsakning och ny galopp. Missuppfattning mellan oss ledde till ett galoppombyte vilket jag fortfarande inte kan ge förklaring till hur jag gjorde Viskar

Skrittade ut en sväng efteråt.

Duktig häst. Duktig matte. Kaffe nu medan Docka äter hink

Tisdag 20 Juni

Godmorgon. Var i stallet vid 06.15 då jag ska få djupvågsmassage efter lunch Cool

Docka låg och sov när jag kom.

Borst och mys och så red vi mot Laggarbo. De har ju avverkat en del så tyvärr är det stora stenar på vägarna nu. Fortsatte mot Björnsbo och där var det en joggare som visade en stig så vi kom tillbaka ut mot Gröntall. Vi galopperade mycket och Docka försökte inte smygöka eller sakta. Våra förra galopper har ju varit aningen för korta men vi har ökat längden i den men fortfarande runda. I uppförsbacken fick hon länga lite mer för att sedan återgå. Vid gröntall red vi över skogen så vi kom till Kerstinebo Gård och det blev mer galopp fast intervall

Mycket nöjd med detta och Docka var oxå nöjd. Lite småspöken på hemvägen

Fikade när jag väntade på att Docka skulle äta färdigt.

Måndag 19 Juni

Nu börjar jag min semester. Har inte haft 4 v sammanhängande förut men den känns välbehövlig!

Jag var på Mammografi på morgonen och åkte till stallet efter det.

Blev en liten promenad i hagen då Docka stod långt ner. Blev en tur runt Skeda El, vändplanen (gick inte ta sig över kärret så genade genom hagen) storskogen och vändplanen igen och hem. Jobbade med takt tempo form aktivitet lösgörande och omedelbara åtaganden. Avslutade med några varv på banan för att checka av.

Hinken , borst massage och så till hagen

V 24

Docka har fått början till skav så korgen är borta nu en period.

Värmen är här och träningen fortsätter. Det har blivit Skeda El, Laggarbo, banan och nu förbereder jag mig inför studentkörning.

Björkar, blommor, kläder, dekoration, sele och vagn check!

Hästen urbadad och manen fick jag hjälp att fläta. Det var nog ända dagen i stallet då det var 4 hovslagare på plats. En tog kort och fick hjälpa mig spänna för då Maja var lite sen. Allt gick bra och vi kom iväg enligt tidtabellen. Fick många tummen upp, leenden och vinkningar under vägen.

Studentskan Alwa kom och fick sitta fram och så körde vi henne hem. Några få regnstänk men inget mer. När vi kom till stallet och fixat Docka, ställt undan saker och fikat fick hon gå upp till hagen. Då öppnade sig himlen.

Tack du där uppe för att du kunde hålla dig Kärlek

Fotot är taget av Ove Rahm

V 23

Måndag: Eva kom och gav Docka djupvågsbehandling vilket hon verkligen uppskattade. Hon stod och dreglade, gäspade och ville inte gå ut när behandlingen var färdig.

Jag passade på att beställa en tid åt mig oxå.

Det har ridits på banan, jag har skrittat ut långa sträckor med aktiv skritt och form, det har tränats voltige och så Laggarbo-Björnsbo i intervaller.

Var även ute och körde en runda och jisses vad det gick bra och fort

1 Juni V22

Jag är helt färdig efter allt med jobbets flytt och känner mig sliten.

Idag skulle sluta jag tidigt men det blev sent. Åkte till stallet och red Docka runt Skeda El storskogen och vändplanen. Behövde rensa huvudet. Docka var mjuk fin och lyhörd. Lite hjärnspöken men det var bra då jag fick fokusera och vi jobbade på en del.

Tack och lov att jag har henne Hjärta

Helgen är ledig och jag red intervaller och galopprunt Laggarbo.

Nu ska hästarna på sommarbete!