Lite av vad vi gjort

Måndagen den 11 november

Nu avslutar vi  år 2016

Sammanfattning:

Mycket träning i tempo, takt och styrka

Mycket intervaller, balans och känsla

Mycket glädje, svett och envishet

Mycket teamwork där vi jämkat, gett och tagit för att sedan hamna i harmoni och samspel

Mycket funderingar, tankar och lite frustration

Vi har kommit en bra bit på väg så nu ska det bli spännande att se vad 2017 har för utmaningar

Så nöjd med detta år!

V 52

Veckan började riktigt mörkt och blåsigt. Insåg att jag tappat min pannlampa, troligen i förra veckans skogstur. Lånade en lampa av någon men hade lika gärna kunnat haft ett värmeljus .

Docka var pigg och alert, tillmötesgående och samlade ihop sig bra, sidvärtes funkade. Provade att samla ihop henne aningen mer i galoppen men för mycket energi idag så det blev "symaskinsgalopp" så då lät jag henne länga sig lite och där satt det.

Nöjd vad jag fått red vi hemåt.

Gunnel red runt storskogen och broddade ur bak då det kom en ny häst idag.

Jag har köpt foder och mineraler och imorgon ska vi ut och galoppera {#smileys123.tonqueout}, långt

V 51

Måttbandet visar 547 kg ca och brunst.

Docka hade ett sår vid mankammen som jag tvättade och sprayade. Inte djupt men lite skorvigt. Ömmar inte och inte varmt eller varigt. En ren snittyta.

Har blivit lite kortare turer på 2 timmar med varierat arbete. Mest balans, takt tempo och aktivitet. Sidvärtes givetvis.

Gunnel har haft Docka en del dagar och de har haft det bra.

Önskar

Alla En Riktigt

God Jul!

V 50

Denna vecka blir det en lite längre tur på 3,5 tim. Det blev skogen, långa galopper för att "blåsa ur hjärnan" samlingar, sidvärtes och tempoväxlingar.

Måttbandet visade knappt 546 kg

Övervägande denna vecka har det blivit tempoväxlingar, sidvärtes, "bubblan" minimera hjälper och aktivitet. Det har funkat bra, förvånad själv faktiskt. Så roligt när det bara flyter och det inte hackar och maler.

Jäkligt stolt över mig själv faktiskt.

V 49

Denna vecka ska vi träna "Bubbla, tempo och samling"

Långa galopper i kort tempo med bibehållen takt och samling

Förbereda allt inför voltigeshowen på Smedstad på lördag och packa allt. Då Docka är hyfsat ren nu får hon gå med täcke trots att solen skiner och det är + grader på dagarna.

Skulle ta bort broddarna torsdag kväll men tji. Adrian hade dragit hårt. 3 st pers provade och jag ringde varenda hovslagare jag kom på. Pinge ryckte ut på fredag morgon.

Tack bästa Pinge!

Fredag 9 Dec åkte mamma och jag tidigt till stallet för att köra upp Docka till Smedstad. Som vanligt var Docka schysst och klev in i transporten och så åkte vi. Himla massa saker med och massor hönät. Väl på plats lastade vi ur och släppte henne i paddocken, lastade in alla saker, kopplade från transporten och for hem.

Det gjorde lite ont att lämna henne där.

På lördagen var jag på plats och möttes av en gnäggning och ett envetet följande utmed staketet. Jag träffade tjejerna, checkade av tider och så hem.

Under genrepen hade Docka varit busig och sprallig, bockar och showat men under själva showen skötte hon sig bra, som vanligt. En liten bakutspark kom det Ler stort

Jag fick en chokladkartong innan vi lastade in Docka och åkte mot stallet. Där visade hon klart och tydligt att hon ville ut direkt.

Själv åkte jag hem och fortsatte sedan till jobbet för ett dygnspass

Så stolt och nöjd över min fina häst.

Söndag 4 December

Idag har Gunnel Docka medans jag var på julmarknad i G:A Linköping.

Gunnel och Docka hade varit ute på en bra tur i varierade gångarter.

Lördag 3 December

Ännu en strålande fin dag. Meningen var att vi skulle på skogsdag på Öna men Voltigetjejerna hade fått med sig den som ska lina Docka på showen så de fick träna istället. Docka var pigg och alert och gjorde vad hon skulle i bra tempo.

Sedan for jag hem packade om.

På em / kvällen var det insläpp av stallets hästar.

Fredag 2 December

Åkte hem efter jobbet och var ute i stallet strax efter 9. Stålande sol och vindstilla närapå.

Sadlade på och broddade i innan vi red ut. Red Bäck och Storskogen med en avvikelse ner till vändplanerna för att länga ut turen lite. Docka var riktigt positiv idag men ville inte kliva ner i snödrivirna utan dem kunde man hoppa över, jömnfote för att sedan landa mitt i dem Galen

Vi fick sällskap och det var lite trevligt.

När vi gick genom skogen vände jag mig om för att se om de hängde på och Docka passade på att ta ett steg åt sidan så jag fick en låg grangren full med snö på mig. Sedan stannade hon och vred på huvudet precis som hon sa "Men oj matte, vad hände?"

En lång härlig snögaloppblev det och sedan fick jag hoppa av och klampa av lite innan vi fortsatte. Som sagt, en underbar tur.

Hem och byta om då det är adventsfika med ÖBK (smörgåstårta) gästföreläsare Roland Wireborg.