Hipp som Happ

V 26

Jag har ridit en långtur för att verkligen tänja ut och det verkade funka bra. Lite stelt och kantigt i rörelsemönstret i början fast inte mer än vanligt. När vi hade ridit en stund fick Docka igång rörelserna och i uppförsbacken tog hon verkligen i. Dörefter fick jag en gungande rörelse bakifrån och fram.

Så det tog ca 2 timmar innan det lossade bra. Väl tillbaka, efter 3,5 timme i 30 grader värme var vi ganska varma så det blev en avsvampning och massage och stretch innan hon fick sin hink.

Dagen efter blev det en promenad för mig att hämta henne längst ner i hagen och då gick hon med raska steg mot grinden. Väl i stallet blev det tömkörning på banan. Vi har fått kossor med kalvar som går på anadra sidan staketet vid ridbanan så lite störande moment. Hon var inte mer stel än tidigare dagar och verkade tycka det var kul att få variera arbetet.

Precis som vi människor har djuren muskelminne och lägger sig till med små later. Jag funderar på om hon hittat ett sätt att gå på som underlättade när hon hade riktigt ont som hon nu använder rent slentriant. Tittade lite på hennes rörelser och hon går fortfarande inte i sina egna hovspår och höger framhov går aningen utanför höger bakhov.

Nåja, vi skrittar på och så lite mer ljupvågsbehandling och så återkoppling till vet Knut efter hans semester, efter överenskommelse.

Nu räknar jag ner mot semester {#smileys123.tonqueout}

Fredag 22 juni

Midsommarafton,  blåst och ruggigt. 

Jag jobbar och Gunnel kollar Docka 

Önskar Alla en trevlig midsommar 

Torsdag 21 juni

Hämtade Docka i hagen och tog ner henne till stallet. 

Eva kom och gav henne ljupvågsbehandling. Det är inte mycket kvar nu och jag ska massera bogen och insida lår. Ny tid bokades 

Efter det kom Adrian och skodde om Docka.  Ny tid bokades om 6 v.

Därefter gick vi till hagen och Docka knallade iväg till sina polare., Ruskade på huvudet och så satte hon fart.

V 22 - V 24

Docka har fått ljupvågsmassage.

Vi har skrittat ute och på banan.

Tänjt gränser, mjukat upp och stretchat.

Sidvärtes, gått i skogen, serpentiner, halter och tempoväxlingar i skritt

Gunnel har haft Docka medan jag varit i Skåne hos fantastiska människor.

Hon har skrittat ut barbacka och ridit 80 min och jobbat som jag brukar göra.

Hon är en guldgruva, Gunnel

Måste erkänna att det var skönt att få komma hem och sitta upp på Docka igen, trots fantastiska upplevelser i Skåne {#smileys123.tonqueout}

Red ut i regnet, skrittade, flyttade gränser, böjde ställde serpentiner volter och tempoväxlingar. Provade trava lite i olika omgångar och fick en lite styrig häst efter det, som gärna ville springa fort Cool. Massage, stretch och borst efter det.

Efter hon fått gå till hagen, öste jag ur bädden i boxen så det endast var torrt spån kvar tills jag ska skura och vircona.

Jag red ut en sväng innan jag red på banan idag (18/6). Stora volter, serpentiner, sidvärtes och lite öppna/sluta. Kort trav över diagonalen och så långa tyglar för att sträcka ut. Docka valde inte 4-kanten utan volten att gå på. Hon kanske tyckte det var skönt att tänja ut.

Massage, stretch, och mineraler i hagen innan hon fick ledigt. Smorde in henne med tjärsalva innan. Nöjd, brunstig häst.